Q&A om persondata og Covid-19

Q&A om persondata og Covid-19

Er en oplysning om, at en person er smittet med Covid-19 en følsom eller almindelig personoplysning?
Det er en følsom personoplysning

Må jeg dele oplysninger om, at en medarbejder er smittet med Covid-19 med pressen?
Som udgangspunkt skal du være meget påpasselig med at offentliggøre en følsom personoplysning. Der er dog vedtaget særlige regler om, hvornår og til hvem en virksomhed eller offentlig myndighed må dele oplysninger om, at en person eksempelvis er smittet med Covid-19. det er vigtigt, at disse regler følges, idet der kan være tale om en overtrædelse af GDPR-reglerne, hvis man videregiver i videre omfang, end hvad reglerne tillader. Hvis du ønsker at dele en oplysning om, at en person er smittet, uden at der er adgang hertil ifølge disse regler, bør du som udgangspunkt indhente en samtykke.

Må jeg dele oplysninger om, at en medarbejder er smittet med Covid-19 med øvrige medarbejdere?
Der er ret vidde rammer for at kunne dele en sådan oplysning med de relevante medarbejdere, idet der er et særligt hensyn at tage til dem og til at kunne forhindre smittespredning. Derudover er der særlige regler for, hvilke myndigheder en arbejdsgiver eksempelvis må og også i nogle tilfælde skal give oplysninger til vedrørende medarbejdere og Covid-19. Det er dog vigtigt, at du som arbejdsgiver sætter dig grundigt ind i disse regler, før du deler oplysninger om, at en medarbejder er smittet med Covid-19.

Hvor kan jeg finde regler om, hvem jeg må dele oplysninger om smitte med?

Du kan finde alle lovregler på hjemmesiden retsinformation.dk, men du er også velkommen til at tage fat på en af juristerne fra vores GDPR-team, som kan hjælpe dig med håndtering af reglerne.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning ifm. Covid-19?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her