Beskyt din virksomheds navn, logo, opfindelse eller design mod kopiering og misbrug

Udvikler din virksomhed nye produkter, design eller idéer? Har virksomheden unikke kendetegn som navn og logo? Og vil du sikre dig, at andre ikke kan kopiere alt dette og misbruge dit arbejde?

Så er immaterielle rettigheder det, der sikrer dig, at konkurrenter ikke kan reproducere eller efterligne din virksomheds logo, navn, design, opfindelse mv. Når du ejer rettighederne til dit arbejde, står du desuden stærkere overfor investorer, fordi din virksomheds særkende er optimalt beskyttet. Samtidig beskytter du din markedsposition, fordi konkurrenter ikke kan kopiere og eftergøre dit arbejde.

 

Står du i en situation, hvor du bliver beskyldt for at have krænket en andens rettigheder? Så kan du også altid kontakte os og få vores hjælp til at gennemgå sagen, håndtere forhandlingerne og gå i retten for dig.

 

Hos HjulmandKaptain er vores advokater specialister i immaterialret og virksomheders rettigheder, og vi har mange års erfaring i at rådgive virksomheder indenfor alle områder af immaterialret.

 

Vi kan hjælpe dig helt fra starten med at sikre, at du ikke uforvarende krænker andres rettigheder, vi kan bistå med ansøgningen og senere vedligeholdelse og håndhævelse af dine rettigheder.

Er beskyttelse af produkt, opfindelse eller forretningskendetegn relevant for dig?

Det korte svar er: Ja. Immaterialret er relevant for alle virksomheder. Uanset størrelse og branche.

Mange virksomheder oplever desværre, at deres immaterielle rettigheder krænkes, fordi et design eller patent bliver efterlignet, kopieret eller på anden vis misbrugt. Din eneste mulighed for at undgå det er ved på forkant at søge om patent, varemærke eller designbeskyttelse.

 

Særligt i disse år ser vi, at virksomheder fokuserer på immaterielle rettigheder som naturlig del af et stort og dyrt udviklingsarbejde, fordi arbejdet ellers kan kopieres af konkurrenter, så snart det er på markedet.

 

Vi anbefaler altid, at du får udarbejdet en IPR-strategi så tidligt som muligt. Med en IPR-strategi gennemgår vores specialister hele virksomheden og alle produkter og afdækker både dine eksisterende og potentielle rettigheder samt udarbejder strategier for, hvordan du skal håndtere alt fra ansøgninger til krænkelser. 

 

Vi kan hjælpe hele vejen fra ansøgning til håndhævelse

Du har forskellige muligheder for at få immateriel beskyttelse afhængigt af, om du skal registrere et varemærke, en brugsmodel eller ansøge om designbeskyttelseophavsret eller patent.

Her kan du se, hvilke rettigheder du kan ansøge om:

 

  • Patentloven beskytter opfindelser
  • Brugsmodelloven beskytter tekniske frembringelser
  • Varemærkeloven beskytter forretningskendetegn
  • Designloven beskytter industrielle produkters udseende
  • Ophavsretsloven beskytter kunstneriske og litterære værker

 

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores specialister i immaterialret, hvis du vil have rådgivning om, hvilken kategori der er den rigtige for dig.

Lad vores advokater med speciale i immaterialret og rettigheder hjælpe dig

Har du spørgsmål til, hvorvidt dit produkt, navn, logo eller opfindelse kan beskyttes, eller har du brug for rådgivning, fordi din virksomheds immaterielle rettigheder krænkes, så er du altid velkommen til at kontakte en af vores specialister.

Raw Solution kom sikkert gennem varemærkesag

Vil du vide mere om fordelene ved en IPR-strategi?

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores persondatapolitik her

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev