HjulmandKaptain fik Raw Solution styrket gennem opstart, vækstambitioner og en potentiel varemærkesag

Case
05.04.2024

Raw Solution opdagede tidligt i virksomhedens opstart, at en specialiseret advokat gav dem et solidt fundament. Da Raw Solution i 2022 stod med en potentiel varemærkesag, kunne HjulmandKaptain også hurtigt træde til og hjælpe.

HjulmandKaptain har rådgivet Jesper Dam, direktør og stifter af Raw Solution, siden virksomhedens opstart i 2019.

 

”Vi rakte ud til HjulmandKaptain nærmest fra start for at få styr på cookiepolitik og salgs- og leveringsbetingelser. Det var ikke noget, vi selv ville forsøge os med, fordi det er så kompliceret og vigtigt, og vi ville ikke risikere at stå med problemer senere i forhold til webshop, kunder, leverandører og data,” forklarer Jesper Dam.

 

Styrken ved en advokat, der kender og forstår virksomheden

Ret hurtigt efter opstarten vækstede Raw Solution, og virksomheden kunne udvide ejerkredsen. Igen rakte Jesper Dam ud til HjulmandKaptain for at få rådgivning om, hvordan han og den nye ejer sikrede sig selv og virksomheden bedst muligt fremadrettet:

”Her mærkede jeg ret hurtigt, at vores advokat allerede kendte virksomheden, og at vi forstod hinanden, for han forholdt sig til meget mere end bare juraen i det. HjulmandKaptain gik ind og sikrede os en ejeraftale, der passede fuldstændigt til det, vi ville, vores ambitioner og driften af virksomheden,” siger Jesper Dam.

Vækstambitioner førte til potentiel varemærkesag og krav fra konkurrent

I 2022 betød vækstambitioner, at Raw Solution gjorde sig klar til at ekspandere mod udlandet. Vækstambitionerne blev dog mødt med et advokatbrev fra en konkurrent.

 

I forbindelse med ekspansionen fik Raw Solution nemlig brandet varemærkeregistreret i samarbejde med HjulmandKaptain, så deres rettigheder til brandnavnet var beskyttet bedst muligt.

 

Det reagerede en konkurrent på og hævdede, at Raw Solution ikke måtte bruge ordet ”Raw” i sit brand. Argumentet var, at konkurrenten, der opererer inden for sammen branche, havde et produkt med et produktnavn, der indeholdt ordet ”Raw”.

 

”Vi får et advokatbrev, hvor konkurrenten krævede, at vi skulle omdøbe virksomheden. Først gik jeg lidt i sort, men hurtigt rakte jeg ud til vores advokat, som jo heldigvis allerede kendte min virksomhed godt. Han gik tingene igennem og kunne se, at kravet ikke holdt og fik sendt et grundigt svar afsted til konkurrenten, der droppede sagen fuldstændigt, og vi hørte ikke mere fra dem,” fortæller Jesper Dam og siger afslutningsvist: ”Uden HjulmandKaptain og en fast advokat, så havde jeg faktisk ikke vidst, hvordan jeg skulle gribe sådan en sag an.”

Del:

Fakta om Raw Solution

HjulmandKaptains rådgivning og samarbejde med Raw Solution

Skal vores advokater også hjælpe dig og din startup?

Går du med overvejelser om at stifte din egen virksomhed, eller er du gået i gang og står overfor de første juridiske dokumenter, der skal på plads? Så kan vi hjælpe dig.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvordan vores advokater kan rådgive og sikre dig og din virksomhed juridisk – det er helt uforpligtende.

 

Læs mere om iværksætteri og startups

 

Læs mere om beskyttelse af rettigheder

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev