Lad vores M&A-specialister hjælpe dig sikkert og succesfuldt gennem din virksomhedsoverdragelse

Overvejer du at sælge din virksomhed, eller skal du købe en virksomhed?

Så står du sandsynligvis med en lang række spørgsmål: Hvor lang tid tager det? Hvad skal prisen være? Er tidspunktet rigtigt? Hvilke risici er der, og hvad bliver din rolle fremover?

 

Det er helt naturligt, og vores erfarne specialister i virksomhedsoverdragelser (M&A) står klar til at hjælpe dig sikkert, trygt og effektivt gennem processen, uanset om du skal købe eller sælge. På den måde bevarer du overblikket, du får vendt de juridiske muligheder undervejs, og du kan være sikker på, at du ender med den mest optimale løsning.

Vi kan hjælpe dig med:

 

 • Køb og salg af virksomhed, herunder overdragelse af kapitalandele eller overdragelse af aktiviteter (aktivoverdragelse)
 • Due diligence
 • Udarbejdelse og forhandling af de nødvendige aftaler
 • Gennemførelse af overdragelsen (closing)
 • At sikre en succesfuld overdragelse gennem et stærkt samarbejde og tæt dialog mellem virksomhed, ledere og ejere samt rådgivere, revisor og virksomhedsmægler 

Du kan ikke starte i ”for god tid”

Du kan nærmest aldrig begynde de indledende overvejelser for tidligt. Og vi ser desværre ofte, at virksomhedsejere kommer for sent i gang med at planlægge virksomhedsoverdragelsen.

 

Det kan være problematisk af flere grunde:

 • Pludselig sygdom, svækkelse eller død kan tvinge et salg igennem, som ikke er forberedt godt nok og derfor ikke tilgodeser alle dine ønsker
 • Den bedste løsning kræver tid til at overveje alle scenarier, måske skifte standpunkt undervejs og sikre, at alle muligheder bliver afsøgt
 • Der skal være styr på virksomhedens dokumenter og kontrakter
 • Der kan være behov for at organisere sig på hhv. sælger- og købersiden, således at den bedste skattemæssige position opnås

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en virksomhedsoverdragelse (M&A)?

En virksomhedsoverdragelse (M&A) skal gribes rigtig an fra start, hvis du vil sikre dig det bedste resultat og den mest effektive proces.

 

Derfor skal du blandt andet være opmærksom på:

 • At alle relevante oplysninger for virksomhedsoverdragelsen er tilvejebragt og gennemgået (due diligence)
 • At overdragelsesaftalen indeholder de nødvendige garantier for både køber og sælger
 • At de skattemæssige forhold og konsekvenser ved overdragelsen er belyst tilstrækkeligt
 • At overdragelsen gennemføres på den mest hensigtsmæssige måde ud fra de ønsker, du måtte have

 

Dette betyder, at du – eller din betroede rådgiver - skal beherske en lang række juridiske discipliner og bevare overblikket undervejs for at kunne gennemføre en virksomhedsoverdragelse på betryggende og bedste vis.

 

Dét kan vores specialister i virksomhedsoverdragelse (M&A) hos HjulmandKaptain hjælpe dig med.

 

Vi har i en lang årrække medvirket til overdragelse af et stort antal virksomheder inden for mange forskellige brancher, og den store erfaring sikrer, at du som virksomhedsejer modtager den rette rådgivning med HjulmandKaptain ved din side.

Få en effektiv proces og et bedre resultat med vores M&A-specialister

Vores specialister i M&A rådgiver ofte erhvervskunder om både overdragelse af kapitalandele samt køb og salg af virksomhed.

 

Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe dig med at få et overblik over din situation i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse? Så er du meget velkommen til at kontakte vores specialister i M&A.

Det siger vores kunder

 • ” For os har den største forskel været den tryghed, HjulmandKaptain gav os. Vi har fået bedre ejeraftaler, og de har belyst forhold, som vi ikke selv var opmærksomme på. Vores advokat har leveret til tiden og har været utrolig fleksibel. ”

  Elin Magnussen, CFO hos Modino AS

 • ” HjulmandKaptain har været en stor støtte. De har styret det juridiske arbejde, samarbejdet med de andre rådgivere, og samtidig har de forklaret proces, paragraffer og ansvar, så jeg fik helt ro i maven. ”

  Lars Kristensen, tidl. direktør, om salget af Nordjysk Værktøjssalg

 • ” Det har været et forløb på lidt over 6 måneder med både forhandlinger og due diligence. Jeg er stadig meget imponeret over det høje niveau og det arbejdstempo, der blev lagt for dagen. Tak for et fantastisk samarbejde og indsats. ”

  Rene Daarbak, Mogens Daarbak A/S

 • ” HjulmandKaptain har været en værdifuld partner og støtte i hele salgsprocessen, herunder den omfattende due diligence, og har ydet god juridisk, finansiel og kommerciel rådgivning. ”

  Henrik Brandt, CEO hos Dafolo

 • ” Når man deltager i en kompleks kvotehandel, og der samtidig følger et skib under bygning med, er det vigtigt at være i hænderne på erfarne rådgivere. ”

  Ejerne af Rederiet Isafold om købet af HG 333 Isafold

Vores specialister i virksomhedsoverdragelse

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev