Modino AS: ”Selvom vi var enige med sælger, var HjulmandKaptain uundværlige i processen”

Case
11.03.2024

Selvom parterne hos Modino AS og Ja Micro A/S var enige om de væsentlige vilkår for virksomhedsoverdragelserne, oplevede Elin Magnussen, CFO hos Modino AS, at det skabte værdi og tryghed at få en erfaren advokat til at formalisere og gennemarbejde aftalegrundlaget.  

 

Norske Modino AS har købt 80 % af den danske virksomhed JA Micro A/S, hvor sælgerne af virksomheden fortsat ejer 20 % og udgør den daglige ledelse. I samme forbindelse solgte Modino AS 20 % af den danske del af Modino AS til Ja Micro A/S. HjulmandKaptain har været med som Modino AS’ juridiske rådgiver og advokat i begge overdragelser.

 

Selvom parterne var enige, bidrog juridisk rådgivning med stor værdi

Elin Magnussen, CFO hos Modino AS, fortæller, at ønsket om professionel, juridisk rådgivning opstod tidligt i processen, da Modino AS og JA Micro A/S havde taget hul på de indledende forhandlinger, udarbejdet Letter of Intent og aftalt pris.

 

For selvom de to parter var enige om de væsentlige forhold, ønskede Modino AS et solidt juridisk fundament, der kunne regulere vilkårene for overdragelserne og samarbejdet fremover.

”Det var vigtigt for os, at processen forblev så ukompliceret som mulig, fordi begge parter jo var enige. Det tog HjulmandKaptain virkelig til sig som juridisk sparringspartner. HjulmandKaptain gav os værdifuld indsigt og vejledning i forbindelse med forhandling og indgåelse af ejeraftalerne og tog hånd om de mekanismer, vi skulle tænke på i forhold til direktørkontrakterne. Derudover sikrede HjulmandKaptain, at hele processen blev formaliseret, så alt blev dokumenteret, nedskrevet og registreret korrekt,” fortæller Elin Magnussen, CFO hos Modino AS.

En ukompliceret virksomhedsoverdragelse og en positiv proces

Elin Magnussen kigger tilbage på en altoverskyggende god virksomhedsoverdragelse, der er endt, som både Modino AS og Ja Micro A/S ønskede.

 

Men trods den positive proces og den store enighed mellem alle parter hele vejen igennem ville hun ikke have undværet advokatrådgivning.

 

”For os har den største forskel været den tryghed, HjulmandKaptain gav os. Vi har fået bedre ejeraftaler, gode råd undervejs i processen, og de har belyst forhold, som vi ikke selv var opmærksomme på, fordi de har det her indgående kendskab til virksomhedsoverdragelser. Og alene det at få formaliseret aftaler og dokumenter var helt afgørende. Så vi overvejede aldrig at vælge juridisk rådgivning fra – og det valg er vi kun blevet bekræftet i,” fastslår hun og fortsætter:

 

”Vores advokat har også leveret til tiden hver gang og har været utrolig fleksibel nærmest døgnet rundt, så jeg vil både bruge HjulmandKaptain igen en anden gang, og anbefaler dem også meget gerne til andre, der står overfor et virksomhedssalg- eller køb.”

 

HjulmandKaptain skaber værdi, også når parterne er enige om væsentlige vilkår for overdragelsen 

HjulmandKaptains rådgivning til Modino AS er et godt eksempel på, at juridisk rådgivning i forbindelse med virksomhedsoverdragelser ikke er forbeholdt de situationer, hvor parterne er uenige om væsentlige vilkår for overdragelsen.

 

I de situationer, hvor parterne er enige, skaber HjulmandKaptain værdi for kunden ved at sikre, at alle forhold bliver belyst, alt bliver dokumenteret og formaliseret, udfordringer afdækkes, og købs- eller salgsprocessen forløber og gennemføres så gnidningsfrit som muligt.

Fakta om Modino AS

Modino AS er en norsk virksomhed, der leverer skræddersyede løsninger indenfor distribution og logistik til et bredt udvalg af kundegrupper både B2B og B2C. De tilbyder et omfattende udvalg af tjenester indenfor eksempelvis forbrugsvarer og telefoni samt erhvervsrådgivning, logistiktjenester, kundecentre og netbutikker for andre virksomheder.

 

I Norge er Modino AS desuden en af de største aktører indenfor distribution af telekom-produkter.

Skal vores advokater også hjælpe dig?

Overvejer du at købe eller sælge en virksomhed, så er du altid velkommen til at kontakte vores specialister og høre, hvordan vi kan hjælpe og rådgive dig. Du kan også læse mere om HjulmandKaptains rådgivning inden for køb- og salg af virksomheder (M&A).

 

Læs mere om virksomhedsoverdragelse

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev