Q&A om erhvervslejeret og Covid-19

Q&A om erhvervslejeret og Covid-19

Har en lejer ret til at få forholdsmæssigt afslag i husleje som følge af, at lejeren er blevet påbudt at holde lukket pga. Covid-19?
Hvis forbuddet skyldes det erhverv, der drives, f.eks. frisør, massør, mv., har lejeren ikke ret til at kræve forholdsmæssigt afslag i lejen.

Har lejer ret til forholdsmæssigt afslag i huslejen som følge af, at lejemålet IKKE kan anvendes på grund af lejemålets beliggenhed?
Hvis forbuddet mod at holde åbent skyldes lejemålets beliggenhed, f.eks. hvis lejemålet er beliggende i et storcenter, er det endnu uvist, om der er ret til at hæve eller kræve forholdsmæssigt afslag i lejen.

Det er dog vores vurdering, at bestemmelsen ikke finder anvendelse i forhold til de restriktioner, som skyldes lejemålets beliggenhed, og som regeringens tiltag har medført.

Har lejeren mulighed for at få kompensation for udgifterne til husleje på anden vis?
Regeringens hjælpepakker gør det muligt for visse erhvervsdrivende at søge om kompensation til faste udgifter, herunder husleje.

Du kan læse mere om de forskellige muligheder her:

Kan udlejer opsige eller ophæve lejemålet som følge af, at lejer ikke holder åbent?
Det følger af erhvervslejelovens § 39, at lejeren af en butik, et hotel, en restauration og lignende skal holde forretningen åben og i forsvarlig drift i sædvanligt omfang. Hvis ikke lejeren holder åbent, kan udlejer ophæve lejemålet.

I den foreliggende situation med Covid-19/Coronavirus er det vores vurdering, at udlejer ikke kan ophæve eller opsige et lejemål i medfør af erhvervslejelovens § 39 stk. 2, hvis lejeren er blevet pålagt af myndighederne at holde lukket.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning ifm. Covid-19?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her