Erstatning for skade sket ved en motorcykelulykke

Når man kommer til skade, kan det være vanskeligt at gennemskue, hvilke muligheder man har for at få erstatning.

Hos HjulmandKaptain har vi mange års erfaring med erstatningssager og står altid klar til at hjælpe dig med netop din sag.

 

Hvis du kommer til skade i en soloulykke, hvor du er fører af en motorcykel, kan du søge erstatning fra dine egne forsikringer. Hvilken erstatning du kan få, afhænger af hvilke forsikringer du er omfattet af. Hvis du er passager på en motorcykel, kan du desuden søge erstatning efter Erstatningsansvarsloven ved det forsikringsselskab, hvor motorcyklen er forsikret.

 

Hvis der derimod er andre motorkøretøjer involveret i ulykken, kan du – udover erstatning fra dine egne forsikringer – også få erstatning fra modparten. Det gælder også, selvom du selv er skyld i ulykken. Modpartens forsikringsselskab skal betale erstatning efter Erstatningsansvarsloven, dvs. bl.a. medicin og behandlingsudgifter, svie-og smertegodtgørelse, erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, godtgørelse for varigt mén og erstatning for tab af erhvervsevne.

 

Som motorcyklist er du ofte udsat på vejene, og vi anbefaler derfor, at du undersøger, om du er tilstrækkeligt forsikret, hvis uheldet skulle være ude.

 

Hvad gør jeg, hvis modparten er stukket af, ikke kan identificeres eller ikke er forsikret?

Hvis du er kommet til skade i en trafikulykke, hvor den anden involverede part er stukket af, ikke kan identificeres eller ikke er forsikret, skal du anmelde skaden til DFIM - Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring. Det er vigtigt, at du kan dokumentere, at der er et andet motorkøretøj, der er skyld i ulykken. DFIM kan tilkende dig erstatning efter Erstatningsansvarsloven.

 

Få en gratis vurdering af dine erstatningsmuligheder

Hos HjulmandKaptain ved vi, at det kan være svært at bevare overblikket i en erstatningssag og overskue mulighederne for erstatning. Vi tilbyder derfor en gratis vurdering af dine muligheder og står klar til at rådgive dig om din sag. Kontakt os på +45 7015 1000 eller mail@70151000.dk.

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores privatlivspolitik her.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev