Dine muligheder for erstatning for PTSD

Hos HjulmandKaptain kan vi hjælpe dig med at få den erstatning, du måtte være berettiget til, hvis du er blevet påført en psykisk lidelse, som er udløst af en erstatningsbærende begivenhed.

PTSD, Posttraumatisk Belastningsreaktion (eller Post Traumatic Stress Disorder) blev under 1. verdenskrig kaldt for granatchok.

 

Sygdommen udvikler sig hos personer, der har været udsat for ekstremt traumatiske, livstruende hændelser som f.eks. krigshandlinger, tortur, voldtægt, overfald f.eks. i hjemmet, på arbejdspladsen eller andre steder, alvorlige trafikulykker, naturkatastrofer, brand, andre alvorlige ulykker, terrorangreb eller røveri.

 

Hvilke symptomer er der på PTSD?

Sygdommen viser sig f.eks. ved, at man genoplever den voldsomme begivenhed igen og igen. At man prøver at undgå situationer, der minder om begivenheden. At man har helt eller delvist hukommelsestab eller er i konstant mentalt alarmberedskab enten ved søvnproblemer, irritabilitet eller koncentrationsbesvær, eller at man oplever en personlighedsændring.

 

Det er vigtigt, at man er opmærksom på sit helbred og sørger for at komme hurtigt til læge - gerne så hurtigt som muligt, hvis der begynder at vise sig symptomer på PTSD.

 

Hos HjulmandKaptain har vi stor erfaring med erstatningssager, hvor der gives erstatning for psykiske lidelser

Hos HjulmandKaptain hjælper vi blandt andet tidligere udstationerede danske soldater med at få anerkendt PTSD som arbejdsskader hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. For soldater gælder der særlige regler om erstatning for psykiske belastningsreaktioner i forbindelse med udsendelser, hvilket vi er meget opmærksomme på hos HjulmandKaptain.

 

Vi hjælper desuden mange andre skadelidte, som har været ude for en voldsom traumatisk hændelse, der har medført PTSD. Det kan være i arbejdsskadesager, voldssager, trafikulykker, patientskader eller fritidsskader.

 

Voldsomme oplevelser, som ikke er tilstrækkelige til at forårsage PTSD

Ikke alle traumatiske hændelser, som medfører psykisk ubehag, er egnet til, at diagnosen PTSD kan stilles. Sådanne voldsomme hændelser kan dog medføre andre psykiske lidelser.

 

Her kan f.eks. være tale om hændelser, som ikke har en tilstrækkelig livstruende karakter, der gør, at man kan stille diagnosen PTSD, men alligevel har været tilstrækkelig til at sætte sig varige spor. Sådanne voldsomme oplevelser såsom overfald, trusler, trafikuheld og arbejdsulykker kan forårsage varige psykiske lidelser af en anden karakter. Det drejer sig f.eks. om uspecificeret belastningsreaktion, kronisk depression eller posttraumatisk angst. Diagnosen stilles af en psykiater.

 

Vores advokater har mange års erfaring inden for rådgivning om erstatning i forbindelse med PTSD. Vi står klar til at hjælpe dig med personlig og specialiseret rådgivning.

 

Vi kan hjælpe dig med at få den erstatning, du måtte være berettiget til, hvis du er blevet påført en psykisk lidelse, som er udløst af en erstatningsbærende begivenhed.

 

Få en gratis vurdering af dine erstatningsmuligheder

Kontakt HjulmandKaptains, hvis du mener, at en hændelse eller oplevelse, som nogen eventuelt bærer ansvaret for, har forårsaget dine psykiske gener. Vi tilbyder altid en gratis vurdering af din sag.

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores privatlivspolitik her.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev