Forstå samspillet mellem Arbejdsskadesikringsloven og Erstatningsansvarsloven

Podcast
04.03.2022

I denne podcast fortæller advokat Janne Juul Wandahl om samspillet mellem Arbejdsskadesikringsloven og Erstatningsansvarsloven, og hvordan de to love adskiller sig fra hinanden.

Arbejdsskadesikringsloven dækker dig som arbejdstager, hvis du kommer ud for en arbejdsulykke, der giver dig varige mén, og du ikke kan arbejde, som du plejer. Det er lovpligtigt for din arbejdsgiver at tegne en arbejdsskadeforsikring. Erstatningsansvarsloven dækker derimod, hvis der kan stilles én til ansvar for din ulykke.

 

I nogle sager opstår der den situation, at de to love kombineres, når der er indtrådt en arbejdsskade, hvor der også er en ansvarlig skadevolder. Her vil erstatningsopgøret ske efter begge love, men under hensyntagen til den erstatning, som skal ydes efter Arbejdsskadesikringsloven.

 

Er der så sammenfald mellem de to love? Erstatningsansvarsloven omfatter nogle af de samme erstatningsposter som Arbejdsskadesikringsloven men indeholder også erstatningsposter, som Arbejdsskadesikringsloven ikke yder dækning for.

 

Hør mere om lovenes forskelligheder i podcasten og forstå, hvordan samspillet mellem de to love fungerer.

 

Varighed: 7 min. og 1 sek.


Download podcast

Vil du vide mere om personskadeerstatning?

Hos HjulmandKaptain er vores advokater specialister i personskadeerstatning. Kontakt os for at høre nærmere eller læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Læs mere

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Ja tak, hold mig opdateret