Jordforurening og miljøskader

De regler, der regulerer de miljømæssige krav, der stilles til landbruget, er blevet mere og mere komplekse, og det er derfor afgørende, at du som ejer af et moderne landbrug, har overblik over alle de faldgruber, der kan være.

Landbruget er et af de erhverv, der er mest miljømæssigt regulerede. Dette stiller store krav til de enkelte landbrug, og det er derfor ofte nødvendigt, at der spares med professionelle rådgivere.

 

Hos HjulmandKaptain bistår vi landbruget med alle former for miljø- og planmæssige forhold, herunder indhentelse af tilladelser i henhold til planloven, offentlig regulering, tilladelse til udvidelse eller omlægning af produktion, spørgsmål om forurening m.v.

 

Forurening og miljøskader

Et af de områder, hvor landbruget er særligt udsat, er ved spørgsmål om forureningen og miljøskader.

 

Miljøskader udgør en betydelig risiko for alle erhvervsdrivende - men landbruget er i høj grad udsat, ligesom der er hyppigere kontrol med miljøkravene ved landbrug end ved øvrige erhverv.

 

I landbruget opstår miljøskader ofte i forbindelse med opbevaring eller udbringning af husdyrgødning, anvendelse af sprøjtemidler eller i forbindelse med andre skader, f.eks. brandskader eller færdselsskader.

Skaderne kan være omfattende (og ikke altid dækket af forsikring). Det er derfor vigtigt at tænke alle miljørisici igennem og overveje, hvordan skader kan forebygges eller begrænses.

 

Få en specialiseret rådgiver ved din side

HjulmandKaptains rådgivning sikrer, at du har overblik over, hvilke risici du skal tage højde for, og såfremt der måtte ske uheld, eller du måtte blive ramt af en sanktion, står HjulmandKaptain klar til at rådgive om sanktionens berettigelse og om, hvilke reaktioner der potentielt kan gøres.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev