Opsigelse, advarsel og bortvisning

Afskedigelse af medarbejdere - hvordan skal du forholde dig?

Der kan være forskellige årsager til, at en medarbejder afskediges. Og der kan være forskellige måder at gribe en afskedigelse an på alt afhængig af begrundelsen for opsigelsen.

Kan der bortvises, opsiges eller eventuelt blot gives en advarsel? Uanset hvilke forhold der ligger til grund for opsigelsen, skal du som arbejdsgiver sørge for, at afskedigelse sker på bedst mulig vis og dermed også i mange tilfælde billigst muligt.

I mange tilfælde skal der foreligge en saglig grund til opsigelsen. Træder man som arbejdsgiver i de situationer ved siden af, risikerer man at skulle betale en godtgørelse til medarbejderen. Er det forskelsbehandlingsloven eller ligebehandlingsloven, der overtrædes, er godtgørelserne meget betydelige. Derfor skal man være særligt påpasselig, når man påtænker f.eks. at afskedige en funktionær med mindst ét års anciennitet, en overenskomstansat med mindst 9 måneders anciennitet eller en langtidssygemeldt medarbejder.

Hos HjulmandKaptain tilbyder vi specialiseret juridisk rådgivning inden for ansættelsesretten. Mangler du juridisk rådgivning ifm. advarsler, opsigelse eller bortvisning af en medarbejder, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i ansættelsesret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her