Få en tryg og sikker whistleblowerordning

Er der mere end 50 ansatte i din organisation, så er det et lovkrav at have en whistleblowerordning.

Hos HjulmandKaptain tilbyder vi din organisation adgang til et professionelt whistleblowersystem, hvor medarbejdere – og eventuelt samarbejdspartnere og borgere – har mulighed for helt anonymt og sikkert at indberette mistanke om ulovligheder eller andre alvorlige forhold.

 

Vi skræddersyer en løsning, der passer til lige netop din organisations behov, hvad enten det er en privat virksomhed eller en offentlig myndighed.

 

Du sikrer, at din organisations ordning drives professionelt og uafhængigt af organisationen, hvilket kan være med til at skabe større tillid hos indberetteren, og samtidig ved du med sikkerhed, at alle indberetninger håndteres efter reglerne og med stor omhu.

Whistleblowerordningen kan forebygge og afdække alvorlige forhold

 

En whistleblowerordning er ikke alene et lovkrav for visse organisationer, men er ligeledes et vigtigt redskab, der kan bruges til at forbygge og afdække alvorlige forhold i organisationen.

 

Ved etablering af en whistleblowerordning får din organisation mulighed for at skabe en åben og gennemsigtig kultur, som kan hjælpe din organisation med at forebygge og opdage potentielle overtrædelser af lovgivningen i tide.

Dit konkrete udbytte ved at alliere dig med en advokat

Når du samarbejder med HjulmandKaptain, allierer du dig samtidig med en solid vidensvirksomhed, hvor advokater med mange års erfaring inden for HR-/ansættelsesret, compliance og GDPR sikrer, at ordningen lever op til lovkravene.

 

Dit samarbejde med vores advokater sikrer dig:

  • at du får en teknisk løsning, der lever op til lovkravene og med dansk og engelsk som standardsprog, så din organisation uanset koncernsprog kan benytte ordningen.
  • at din whistleblowerordning er i overensstemmelse med gældende lov og GDPR, hvilket minimerer juridiske risici for din virksomhed.
  • at du får en gennemarbejdet whistleblowerpolitik og konkrete interne retningslinjer, så proceduren for at benytte whistleblowerordningen bliver klar, forståelig og nem for indberetteren at anvende.
  • at der foretages whistleblowerscreeninger af både anonyme og ikke anonyme anmeldelser i al diskretion og efter alle gældende regler med hensyn til tavshedspligt og habilitet.

 

Derudover vil samarbejdet med os frigive tid hos dig. Tid, som du kan bruge på det, du er specialist i, og så hjælper vi dig med det, vi er specialister i, nemlig at levere og varetage en tryg og sikker whistleblowerordning.

Fordelen ved at vælge en intern fremfor en ekstern whistleblowerordning

 

Datatilsynet har etableret en ekstern whistleblowerordning, hvor alle kan foretage indberetninger, men det kan være en fordel, at indberetningerne kommer direkte til din organisation. På den måde får du bedre mulighed for internt at håndtere de forhold, anmeldelserne vedrører.

Få etableret en whistleblowerordning i din organisation

Har du spørgsmål, eller vil du gerne vide mere om, hvordan et samarbejde med HjulmandKaptain foregår, så er du altid velkommen til at kontakte vores specialister i whistleblowerordninger.

 

Vi står klar til at hjælpe med en skræddersyet løsning og et uforpligtende tilbud på drift af whistleblowerordningen i din organisation.

  • ” De er tilgængelige – vi får hurtigt svar, og hvor vi nogle gange kan frygte en tsunami af paragraffer, så er det ikke tungt jurasprog, vi bliver mødt af, men muligheder og løsninger, som passer til vores organisation. ”

    Christian Hass, HR-chef for Sport 24.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev