En tryg og smidig whistleblowerordning til Sport 24

Case
01.01.2023

Hos HjulmandKaptain har vi hjulpet Sport 24 med at etablere en whistleblowerordning, som sikrer, at de lever op til gældende lovkrav. 

En whistleblowerordning der skaber tryghed hos medarbejderne

I 2021 blev organisationer med mere end 250 medarbejdere pålagt at etablere en whistleblowerordning. Sport 24 var samtidig i gang med at arbejde på en chikanepolitik, og de havde derfor et ønske om at få en løsning, der kunne løfte begge dele og samtidig være et trygt valg for deres medarbejdere.

”En whistleblowerordning skal være en tryg løsning for vores medarbejdere. Vi inddragede derfor en række medarbejdere i forbindelse med valg af leverandør, og her var der enighed om, at de ville føle sig trygge ved at vide, at det var advokater, der behandlede deres indberetninger. Vi valgte derfor at se i den retning,” fortæller Christian Hass, som er HR chef i Sport 24, og fortsætter:

 

”Valget faldt på HjulmandKaptain, som har leveret en troværdig og smidig løsning, som har været lige til at gå til. Vi behøvede ikke en manual. Da vi havde modtaget linket, var det bare ”at åbne pakken”, og så kørte det. Det er samtidig trygt at vide, at HjulmandKaptain er garant for juraen og overholdelse af GDPR, så vi kan bruge vores ressourcer på det, vi allerhelst vil, nemlig at sælge sportstøj.”

Om Sport 24

 

Sport 24 er en 100% danskejet sportskæde med alt inden for tøj og sko til børn og voksne. Kæden blev grundlagt i 2012 og har i dag foruden en webshop butikker over hele landet.

 

Sport 24 har hovedkontor og lager i Silkeborg, og på landsplan beskæftiger kæden mere end 1.000 medarbejdere.

Hvad indeholder whistleblowerordningen?

 

Whistleblowerordningen indeholder alle nødvendige dokumenter, herunder whistleblowerpolitik, interne retningslinjer, forslag til meddelelse til medarbejderne mv., og i tillæg til ordningen blev der også tilføjet en chikanepolitik, som var et ekstra ønske hos Sport 24.

 

Derudover er sitet personliggjort med Sport 24's egne brandfarver, logo og billede.

 

Et vigtigt parameter for Sport 24 har også været, at der ikke skulle være for mange vejbump for medarbejderne.

 

”Er der medarbejdere, der har en sag, så skal de gide at indberette den. Der skal være de nødvendige informationer, og det skal være let forståeligt for alle, så det er smidigt og nemt at anvende systemet. Og det synes jeg, at vi har fået via whistleblowerordningen hos HjulmandKaptain,” udtaler Christian Haas.

 

Samarbejde og tilgængelighed

”Jeg synes, vi har et rigtig godt samarbejde. De er tilgængelige – vi får hurtigt svar, og hvor vi nogle gange kan frygte en tsunami af paragraffer, så er det ikke tungt jurasprog, vi bliver mødt af, men muligheder og løsninger, som passer til vores organisation,” fortæller Christian Haas.

 

Hos HjulmandKaptain er vi ligeledes glade for samarbejdet, både i forbindelse med whistleblowerordningen, men også i relation til andre områder, hvor vi rådgiver Sport 24.

 

”Det er spændende at samarbejde med så stor en sportskæde, og det er tydeligt at mærke, det er en virksomhed med en professionel tilgang, hvor mennesket og et solidt og ordentligt fundament er centralt,” siger Jakob S. Johnsen, advokat hos HjulmandKaptain og ansvarlig for whistleblowerordningen.

Rådgivning i øjenhøjde

"De er tilgængelige – vi får hurtigt svar, og hvor vi nogle gange kan frygte en tsunami af paragraffer, så er det ikke tungt jurasprog, vi bliver mødt af, men muligheder og løsninger, som passer til vores organisation," siger Christian Hass, HR-chef for Sport 24.

Få en tryg og sikker whistleblowerordning

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev