PTSD

PTSD

PTSD, Posttraumatisk Belastningsreaktion (eller Post Traumatic Stress Disorder) blev tidligere kaldt for granatchok. Sygdommen udvikler sig kun hos personer, der har været udsat for ekstremt store ulykker, naturkatastrofer, krigshandlinger, tortur, voldelige overfald, trusler på livet eller langvarig frihedsberøvelse.

Sygdommen viser sig ved, at man genoplever den voldsomme begivenhed. At man prøver at undgå situationer, der minder om begivenheden. At man har helt eller delvist hukommelsestab eller er i konstant mentalt alarmberedskab enten ved søvnproblemer, irritabilitet eller koncentrationsbesvær.

Desuden skal symptomerne være debuteret senest 6 måneder efter begivenheden. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på sit helbred og sørger for at komme hurtigt til læge, hvis der begynder at vise sig symptomer på PTSD. 

Hos HjulmandKaptain hjælper vi blandt andet Danmarks tidligere udstationerede soldater med at få anerkendt PTSD som arbejdsskader hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Voldsomme oplevelser, som ikke er tilstrækkelige til at forårsage PTSD, kan medføre andre psykiske lidelser, som kan opstå i forbindelse med arbejds- eller trafikulykker.

Voldsomme oplevelser så som; overfald, trusler, trafikuheld og arbejdsulykker - kan forårsage varige psykiske lidelser. I særlige tilfælde kan lidelsen forårsages af, at man blot er til stede og overværer en voldsom begivenhed, selvom man ikke selv er part i ulykken.

Det drejer sig om uspecificeret belastningsreaktion, kronisk depression eller posttraumatisk angst. Diagnosen stilles af en psykiater.

Kontakt HjulmandKaptains erstatningsafdeling hvis du mener, at nogen er ansvarlig for oplevelser, som har forårsaget dine psykiske gener.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Ønsker du at få en erstatningsadvokat til at se på din sag?

Vi tilbyder et første gratis møde, hvor du kan få en vurdering af din sag

Ønsker du en samlet vurdering af dine muligheder for erstatning og forsikring, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale et uforpligtende møde.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her