Varemærke

Registrering af varemærke

”Din virksomheds kendetegn”

Typisk relevant ved:

  • Selskabsnavne
  • Produktnavne
  • Logoer
  • Slogans

Et varemærke er virksomhedens ansigt udadtil og består af de forretningskendetegn, der gør forbrugeren i stand til at identificere en vare eller tjenesteydelse som hidrørende fra en bestemt udbyder. Varemærket er således virksomhedens fyrtårn, der gør forbrugeren i stand til at genkende et specifikt produkt og den kvalitet, som forbrugeren forbinder med virksomheden.

Et varemærke forbindes typisk med en virksomheds navn og logo. Dog kan et varemærke, under visse betingelser, bestå af alt, der gør forbrugeren i stand til at genkende en bestemt virksomhed. Eksempelvis kan et varemærke ligeledes bestå af farver, kendingsmelodier, animationer, vareudstyr, som f.eks. emballagens form og med tiden måske endda dufte.

Ved at registrere ens forretningskendetegn som varemærke, opnår man en række juridiske og markedsføringsmæssige fordele. Man får blandt andet bedre mulighed for at holde konkurrenterne på afstand, ligesom man får lettere ved at tjene penge på varemærket, f.eks. via licenser.

Vi kan hjælpe dig med alle led i ansøgningsprocessen, fra idéfasen til endelig registrering. I den forbindelse kan vi undersøge, hvorvidt der er eksisterende rettigheder, som hindrer din brug. Vi kan ligeledes hjælpe dig med at håndhæve din varemærkerettighed i tilfælde af, at andre krænker din rettighed og yde bistand, såfremt dit varemærke krænker eksisterende rettigheder.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Få rådgivning om beskyttelse af dit varemærke

Vores advokater står klar til at hjælpe

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her