Påkørt af cyklist – Har du ret til erstatning?

Indsigt
04.01.2023

Som fodgænger eller cyklist er du en blød trafikant, der ofte er mere udsat for personskade. Derfor er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom, når du færdes i trafikken. Hvis uheldet alligevel skulle være ude, og du bliver påkørt af en cyklist, kan du have ret til erstatning.

Færdselsreglerne på cykel

Færdselsloven indeholder særlige regler for cyklister. For eksempel må man som udgangspunkt ikke cykle på et fortov eller en gangsti eller cykle uden hænder på styret. Børn under 6 år må heller ikke cykle uden at være under ledsagelse af en person, der er fyldt 15 år.

 

Alle trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så der ikke opstår fare eller forvoldes skade på andre. Er man som cyklist skyld i en ulykke ved at optræde hensynsløst over for andre medtrafikanter, og undlader man at overholde de gældende regler for færdslen, vil man kunne blive pålagt et erstatningsansvar.

 

Som cyklister bedømmes børn ret strengt, når de forvolder skade – dette gælder, uanset om skaden er sket, fordi barnet har undladt at overholde vigepligten eller umotiveret cykler ind foran andre.

 

Hvis du er involveret i en ulykke

Hvis du er blevet påkørt af en cyklist og er kommet til skade, kan du være berettiget til erstatning. Du kan eksempelvis have ret til erstatning for varige mén, eller hvis du står til at miste indtægt, fordi du har mistet hele eller dele af din evne til at arbejde.

 

Hvis du som cyklist har medvirket til skaden i form af sammenstød eller lignende, har du muligvis stadig ret til erstatning. Dit krav mod skadevolderen afhænger i høj grad af, i hvilket omfang du har udvist egen skyld.

 

Få en gratis vurdering af dine muligheder for erstatning

Hvis du har været udsat for en skade forvoldt af en cyklist og har brug for rådgivning om erstatning, så er du altid velkommen til at kontakte vores afdeling for personskadeerstatning. Vi tilbyder en gratis og uforpligtende vurdering af din personskadesag.

Del:

Søger du sparring og juridisk rådgivning?

Hos HjulmandKaptain er vores advokater specialister i personskadeerstatning. Kontakt os for at høre nærmere eller læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Læs mere

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Ja tak, hold mig opdateret