Vi sikrer dig en korrekt og effektiv proces, når du skal håndtere et self-cleaning-materiale

Har du modtaget et self-cleaning-materiale fra en tilbudsgiver, der er underlagt en eller flere udelukkelsesgrunde?

Du kan få vores erfarne advokater med speciale i udbud til at stå for hele processen, vurderingen og tilbagemeldingen. På den måde skal du ikke afsætte ressourcer til det internt, og samtidig er du bedre beskyttet mod klagesager og erstatningskrav.

 

Sådan sikrer du tilstrækkelig dokumentation for pålidelighed

Selve processen med at vurdere et self-cleaning-materiale kan være kompliceret, fordi en del af vurderingen afhænger af et individuelt skøn, og samtidig skal du forholde dig til grovheden af de omstændigheder, der har ført til udelukkelsen.

 

Du kan derfor minimere risikoen for fejl og få tryghed i processen ved at lade en af vores erfarne specialister i udbud bistå dig i vurderingen.

 

Vi hjælper dig med at vurdere om: 

  • Tilbudsgiver har redegjort troværdigt for sine forebyggelsesforanstaltninger
  • Der evt. er betalt erstatning til de tidligere skadelidte
  • Tilbudsgiver i tilstrækkelig grad har samarbejdet med myndighederne
  • Der er truffet de nødvendige tekniske, organisatoriske og personalemæssige foranstaltninger fra tilbudsgivers sider som reaktion på udelukkelsen
  • Samtlige foranstaltninger og tiltag er implementeret – eller om nogle af dem blot er planlagt eller en hensigt på nuværende tidspunkt

  

Derudover udarbejder vi materiale til brug for indsendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens oprettede myndighed hertil.

 

Du kan få hjælp til alle dele af processen. Vi kan både afklare enkeltdele for dig og varetage hele forløbet, så du er garanteret, at det går rigtig for sig, og du undgår at stå tilbage med en klage- eller erstatningssag.

Hvornår er du forpligtet til at behandle et self-cleaning-materiale?

 

Som ordregiver er du forpligtet til at behandle de anmodninger om self-cleaning, som du modtager i forbindelse med dit udbud. Det gælder dog kun, hvis tilbudsgiveren har udsigt til at blive prækvalificeret eller tildelt kontrakten. Er det ikke tilfældet, er du ikke forpligtet til at håndtere self-cleanings-materialet.

 

Behandler du ikke anmodninger om self-cleaning korrekt, kan konsekvensen være en klagesag anlagt af den tilbudsgiver, der har foretaget self-cleaning – og hvis tilbudsgiveren kunne have vundet udbuddet, risikerer du en erstatningssag.

Er dit udbud offentliggjort efter den 1. januar 2023?

En ny ordning betyder, at hvis dit udbud er offentliggjort efter den 1. januar 2023, har du pligt til at indhente en vejledende udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, når du konstaterer, at en tilbudsgiver er omfattet af en eller flere udelukkelsesgrunde.

 

Du skal her sende oplysninger til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om baggrunden for udelukkelsen af tilbudsgiveren samt den dokumentation og self-cleaning, som tilbudsgiveren har sendt til dig.

Herefter modtager du den vejledende udtalelse, som lovpligtigt skal indgå i din vurdering af, om tilbudsgivers self-cleaning er tilstrækkelig eller ej.

Hvornår kan du som ordregiver udelukke en tilbudsgiver?

 

Inden du kan udelukke en tilbudsgiver fra et udbud, skal du som ordregiver først:

  • Meddele tilbudsgiver, at vedkommende er omfattet af en udelukkelsesgrund
  • Give tilbudsgiver mulighed for at dokumentere sin pålidelighed med self-cleaning

 

Dernæst skal du vurdere tilbudsgivers self-cleaning. Er tilbudsgivers self-cleaning ikke tilstrækkelig dokumentation for pålidelighed, kan du udelukke tilbudsgiver fra udbuddet. Er self-cleaningen derimod tilstrækkelig, er du forpligtet til at lade tilbudsgiveren deltage i udbuddet.

Lad vores erfarne advokater reducere din risiko

Har du spørgsmål til udbudsreglerne eller self-cleaning? Hos HjulmandKaptain står vores advokater med speciale i udbud klar til at hjælpe dig med kompetent sparring og rådgivning om alle udbudsretlige problemstillinger. Kontakt os gerne for en uforpligtende afklaring af, hvordan vi kan hjælpe dig i din situation.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev