Undgå klagesager og erstatningskrav, når du skal annullere et udbud

Skal du som ordregiver annullere et udbud, er det afgørende, at du opfylder kriterierne for en annullation, samt at du har formuleret en saglig begrundelse for annulleringen.

Har du ikke det, risikerer du, at den eller de tilbudsgivere, der har deltaget i udbuddet og nu må se udbuddet annulleret og dermed deres arbejde spildt, rejser en klagesag. Får en tilbudsgiver medhold i, at annullationen ikke opfylder kriterierne, risikerer du desuden et erstatningskrav fra den tilbudsgiver, der stod til at vinde udbuddet.

 

Begge situationer er omkostningstunge og ressourcekrævende for dig som ordregiver.

Vores specialister i udbud kan hjælpe dig med at annullere et udbud korrekt, så du er sikret hele vejen igennem. Vores rådgivning giver dig nemlig tryghed og sikkerhed for, at den annullation, du planlægger, faktisk opfylder kriterierne for en godkendt annullering.

 

Vi kan hjælpe dig både før og efter din annullering

Du er altid bedre sikret, når du lader en af vores advokater med speciale i udbud hjælpe dig med annullationen. Samtidig står du stærkere, jo tidligere du tager os med på råd.

 

Når vi er med fra start, kan vi, inden annullationen meddeles tilbudsgiverne, vurdere, om du opfylder kriterierne for en annullation. Opfylder du kriterierne, hjælper vores specialister i udbud dig med at formulere den saglige begrundelse for annullationen korrekt, så du enten undgår klagesager eller er langt bedre beskyttet i en eventuel klagesag. Det er altså din sikkerhed i den videre proces.

 

Har du allerede annulleret udbuddet?

Vi kan træde til og hjælpe dig, hvis du allerede har annulleret udbuddet og står med en udfordring.  

I det tilfælde kan vores specialister nemlig både bistå dig i en klagesag eller hjælpe dig med at mægle med en utilfreds tilbudsgiver, så sagen forhåbentligt kan løses udenretligt til alles tilfredshed.

Vi har stor erfaring i begge dele, så du er meget velkommen til at række ud til os.

 

Den saglige begrundelse for annulleringen er afgørende – særligt i tvister

En fyldestgørende og korrekt saglig begrundelse for annullationen sikrer dig i tre situationer:

  • Ved selve annullationen, hvor den redegør for, hvorfor en annullation er nødvendig og lovlig
  • Ved en klagesag, hvor den viser Klagenævnet for Udbud, at du opfylder kriterierne for annullationen, samt at annullationen er foregået korrekt
  • I udenretlige mæglinger med en utilfreds tilbudsgiver, hvor den er dit bevis for, hvordan og hvorfor du har annulleret udbuddet, samt at du har overholdt kravene undervejs

 

En saglig begrundelse skal dog opfylde en række krav og juridiske forhold, før den er gyldig og reelt kan yde dig beskyttelse under din annullation.

 

Derfor er du bedre sikret, når du får en af vores erfarne specialister til at udarbejde den. Vi har formuleret utallige begrundelser før, og vi ved, hvilke forhold du skal redegøre for, og vi kan hjælpe dig med at formulere din redegørelse, så den opfylder kravene til saglighed.

 

Har du spørgsmål til reglerne for annullation af udbud eller brug for rådgivning?

Hos HjulmandKaptain står vores advokater med speciale i udbud klar til at hjælpe dig med kompetent sparring og rådgivning både om reglerne for annullation af udbud, om udbudsretlige problemstillinger generelt, og hvis du står i en klagesag eller en tvist med en tilbudsgiver.

 

Kontakt en af vores specialister i udbud og få en uforpligtende vurdering af, hvordan du er stillet, og hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig videre.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev