Er dit udbud bedst sikret med en offentlig kontrakt eller en rammeaftale?

Vi ser ofte, at ordregivere vælger at udbyde en rammeaftale til at afløfte deres udbudspligt, selvom det i en lang række situationer kan stille dig bedre og give større fleksibilitet, hvis du  vælger at udbyde indkøbet som en offentlig kontrakt.

Står du med et offentligt udbud, og er du i tvivl om, hvad du bør vælge, så kan HjulmandKaptains advokater med speciale i udbud hjælpe dig.

 

Vi kan både rådgive dig om, hvad det optimale valg for dit forestående indkøb er, og vi kan også tilpasse udbudsmaterialet, så det lever op til kravene for henholdsvis en rammeaftale og en offentlig kontrakt, såfremt det viser sig, at du bør foretage justeringer.

Hvad er forskellen på en offentlig kontrakt og en rammeaftale?

 

Det har stor betydning for et indkøb, om en aftale er en offentlig kontrakt eller en rammeaftale. Særligt i forhold til aftalens varighed, idet en rammeaftale efter udbudsloven altid har en maksimal varighed på fire år. I modsætning hertil har en offentlig kontrakt ikke en fast defineret varighed, og dén fleksibilitet kan være en gevinst.

 

Derudover kan en forkert skelnen mellem en rammeaftale og en offentlig kontrakt i værste fald betyde, at et udbud bliver annulleret, eller at din udbudsforpligtelse ikke er afløftet.

Har du spørgsmål til udbudsreglerne eller brug for rådgivning?

Står du overfor et kommende udbud, og har du brug for rådgivning om, hvorvidt dit udbud er bedst stillet med en rammeaftale eller en offentlig kontrakt, eller har du en konkret kontrakt, du skal have vurderet?

 

Så er du altid velkommen til at kontakte vores advokater med speciale i udbud. Du kan forvente at få svar hurtigt, da vi ved, at udbudsretslige problemstillinger ofte er underlagt stramme tidsfrister.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev