Ønsker du at oprette et børnetestamente?

Vil du have indflydelse på, hvem der får forældremyndigheden over dit barn, hvis du går bort, før dit barn er myndigt, kan det være en god idé at oprette et børnetestamente.

Børnetestamentet er vejledende

Det er Familieretshuset, der sammen med barnets nærmeste pårørende, træffer beslutning om, hvem der skal have forældremyndigheden over dit barn, hvis du går bort, inden barnet er myndigt.

 

Beslutningen træffes ud fra, hvem der vurderes at være bedst egnet til at varetage omsorgen for dit barn på det pågældende tidspunkt.

 

Såfremt du har oprettet et børnetestamente, vil det kunne få en vejledende betydning for Familieretshusets beslutning.

 

Barnets forældre har fortrinsret

Hvis du går bort, og dit barns anden forælder stadig er i live, får denne forælder som udgangspunkt tildelt forældremyndigheden. Kun såfremt denne forælder ikke er egnet til at varetage omsorgen for barnet, vil en anden kunne blive tildelt forældremyndigheden.

 

Et børnetestamente får derfor som udgangspunkt kun relevans i tilfælde af, at begge forældre er gået bort, eller at den anden forælder ikke er i stand til at varetage omsorgen for barnet.

 

Har barnet indflydelse på forældremyndigheden?

Barnets egen holdning og indstilling til, hvor barnet ønsker at vokse op, vil have indflydelse på beslutningen om, hvem der skal have forældremyndigheden.

 

Sådan opretter du et børnetestamente

Et børnetestamente kan enten oprettes som et selvstændigt testamente eller tilføjes som en del af et testamente, der også indeholder andre bestemmelser.  

 

Børnetestamentet kan underskrives for en notar og herefter bliver børnetestamentet opbevaret elektronisk i et arkiv. Den dag, du går bort, vil testamentet automatisk komme frem i skifteretten.

 

Har du spørgsmål vedrørende oprettelsen af et børnetestamente?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål angående børnetestamente eller ønsker hjælp til at oprette testamente.

 

Vi tilbyder også et Gratis Familietjek, hvor vi sammen med dig ser på, hvordan du og din familie er stillet rent juridisk. Mødet er ganske uforpligtende. Du kan læse mere om vores Gratis Familietjek her

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores privatlivspolitik her.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev