Pension

Husk hinanden - også når det gælder pensionen

Pension er et område, der berører os alle - men som de færreste af os har styr på. Pension er svært stof - og det er ikke altid let at finde rundt i den nyeste lovgivning indenfor området. Ikke desto mindre kan det godt betale sig at sætte sig ind i familiens pensionssituation, da man hurtigt kan komme på glat is, hvis man ikke har sikret sig selv - og hinanden.

Af skattemæssige hensyn bliver man som familie ofte rådet til primært at indbetale pension hos det familiemedlem, der betaler mest i skat. Derudover kan der være forskel på ægtefællers løn, hvorfor der hen over årene kan opstå en skævvridning i størrelsen af ægtefællernes pensionsopsparinger.

Forhåbentligt bliver det aldrig relevant, men skulle det ende med en skilsmisse, betyder ændringer, i pensionslovgivningen, at jeres pensionsordninger ikke skal deles ved separation, skilsmisse eller død. Ved en skilsmisse er I således ikke automatisk berettiget til halvdelen af den andens pensionsopsparing. Den der har tegnet den pågældende pension, bevarer alle rettigheder til pensionen. Det er derfor vigtigt, at I i tide får søgt relevant rådgivning og eventuelt får oprettet ægtepagt om deling af pension.

Du kan læse mere om ægtepagter under punkterne Særeje samt Gaveægtepagt eller gå tilbage til Ægtepagt.

Såfremt du har spørgsmål til ovenstående, er du altid meget velkommen til at kontakte os på telefon 7015 1000 eller mail@70151000.dk

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Få overblik over pensionsdelingen

Vores advokater står klar til at hjælpe

Har du spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om pensionsdeling, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale et uforpligtende møde.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.