Brugsmodel

Brugsmodel

”Det lille patent”

  • Tekniske produkter

En brugsmodelregistrering omtales ofte som ”det lille patent”, da det ligeledes omfatter beskyttelse af tekniske opfindelser - dog i en forenklet udgave. Modsat et patent, der varer i 20 år fra ansøgningsdatoen, kan en brugsmodelregistrering alene nyde beskyttelse i 10 år. Den største fordel ved en brugsmodel er, at der stilles lavere krav til opfindelseshøjden, hvorfor selv ganske simple opfindelser kan beskyttes, hvis de lever op til brugsmodelrettens lavere krav om såkaldt frembringelseshøjde.

En anden fordel ved brugsmodeller er, at de kan kombineres med patentretten, hvilket kan være en fordel i visse situationer. I modsætning til patenter kan brugsmodeller dog ikke registreres for fremgangsmåder.

Om man som rettighedshaver skal vælge en brugsmodelregistrering frem for patentbeskyttelse afhænger både af strategiske og økonomiske overvejelser. Hos HjulmandKaptain har vi erfaring med ansøgning, opretholdelse og håndhævelse af brugsmodelregistreringer.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i immaterialret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her