Få hjælp til at beskytte din organisation mod ulovlige tredjelandsoverførsler

Overfører du personoplysninger til lande uden for EU/EØS i en såkaldt tredjelandsoverførsel? Så skal du være særligt opmærksom på, om du overholder reglerne i GDPR.

Mange virksomheder har f.eks. IT-systemer, hvor der potentielt kan ske en overførsel af data til tredjelande. Enten fordi IT-systemet er ejet af en virksomhed uden for EU/EØS, eller fordi ejeren af IT-systemet har underdatabehandlere uden for EU/EØS.

 

Hvis du overfører personoplysninger til et såkaldt usikkert tredjeland, er du forpligtet til at udarbejde en TIA (Transfer Impact Assessment), og dét kan vores specialister i databeskyttelse hjælpe dig med.

 

Vi kan hjælpe dig med:

  • At vurdere, om du overfører data til lande uden for EU/EØS i en tredjelandsoverførsel
  • At vurdere, hvilke krav det stiller til dig, hvis din organisation overfører data til tredjelande
  • At beskrive dataflowet og få overblik over, hvilke foranstaltninger du skal gennemføre for at være sikker på, at din organisation overholder reglerne
  • At udarbejde og tilpasse din TIA
  • At vurdere en eksisterende TIA, som er udarbejdet af en af dine leverandører

 

Vi samarbejder med IT-specialister, som du også kan få rådgivning af, hvis din organisation ikke selv har tilstrækkelige IT-ressourcer til rådighed.

Workshop om tredjelandsoverførsler

 

Har du styr på din virksomheds tredjelandsoverførsler? Deltag i HjulmandKaptains workshop, og få hjælp og sparring til at udarbejde TIA-skabeloner for jeres relevante tredjelandsoverførsler. Læs mere om workshoppen her

Få en skabelon til arbejdet og stå på et sikkert fundament

Hos HjulmandKaptain har vores specialister i databeskyttelse også udarbejdet en skabelon, som du kan anvende til dit eget arbejde med TIAs.

 

Skabelonen er en systematisk og letanvendelig gennemgang af den vurdering, som du skal foretage i forbindelse med overførsel af personoplysninger til tredjelande.

 

Du får dermed et konkret og praktisk anvendeligt værktøj, så du undgår fodfejl, når du skal vurdere og kvalificere, om din organisation lovligt kan overføre data til de pågældende lande.

Få en skabelon til udarbejdelsen af en TIA

 

Når du køber vores skabelon til TIA, modtager du:

  • Skabelon til udarbejdelse af TIA
  • Skriftlig vejledning
  • 30 minutters vejledning via Teams med en af vores specialister i databeskyttelse

 

Du får dermed udover skabelonen vejledninger til, hvordan du udfylder skabelonen korrekt, så du trygt kan gå i gang med arbejdet.

 

Prisen for skabelonen inkl. 30 minutters vejledning er kr. 4.500 ekskl. moms.

Skal vores specialister hjælpe dig med dine risikovurderinger?

Har du spørgsmål til tredjelandsoverførsler, har du brug for hjælp til din TIA, eller mangler du en afklaring af, om din organisation foretager ulovlige tredjelandsoverførsler?

 

Så er du altid velkommen til at kontakte vores advokater med speciale i databeskyttelse. Vi kan også hjælpe dig med at styrke dit arbejde med vores skabelon, så du er bedre sikret.

Skal du med til GDPR-dag 2024?

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev