Skal du udarbejde en konsekvensanalyse - DPIA?

I særlige tilfælde skal du som dataansvarlig udarbejde en konsekvensanalyse, også kaldet DPIA, før du må behandle personoplysninger.

En konsekvensanalyse skal blandt andet udarbejdes hvis du anvender ny teknologi, f.eks. AI-teknologi, hvis du behandler mange særligt beskyttelsesværdige oplysninger om mange mennesker, eller hvis dine almindelige risikovurderinger viser, at der er høj risiko for de registrerede, selvom du har gjort, hvad du kan for at nedbringe risikoen.

 

Sådan kvalitetssikrer vores specialister din DPIA

En konsekvensanalyse er et omfattende dokument, der kræver mange ressourcer at udarbejde. Det er derfor vigtigt, at du først får afklaret, om du er pålagt at udarbejde den – dét hjælper vores specialister i databeskyttelse dig med at finde svar på.

 

Viser det sig, at du er forpligtet til at udarbejde konsekvensanalysen, så kan vi hjælpe dig på to måder: 

  1. Vi kan træde til som sparringspartner og rådgiver undervejs, imens du selv udarbejder konsekvensanalysen.
  2. Vi kan foretage hele analysen for dig, så du er sikker på en fyldestgørende DPIA, der opfylder alle krav og regler, uden du selv skal sætte dig ind i alle love og krav på området.

 

En konsekvensanalyse styrker din sikkerhed

En konsekvensanalyse kan være lovpligtig. I nogle tilfælde kan det det dog give værdi for din organisation at udarbejde analysen frivilligt, selvom du ikke er forpligtet til det.

 

Konsekvensanalysen er en udvidet analyse af, hvilken konsekvens din behandling har for den, du behandler oplysninger om. En konsekvensanalyse kommer dermed hele vejen rundt om din behandling af personoplysninger og giver dig et indgående kendskab til alle processer og problematikker ved behandlingen.

 

Planlægger du derfor en behandling af personoplysninger, der er på grænsen for, at kravet om en konsekvensanalyse træder i kraft, så anbefaler vi altid, at du udarbejder analysen.

 

Det giver dig både sikkerhed og dokumentation for, at du har taget hånd om alle de databeskyttelsesretlige spørgsmål, som behandlingen medfører.

 

Har du brug for rådgivning i forbindelse med konsekvensanalyser?

Har du spørgsmål til konsekvensanalyser eller brug for rådgivning i konkrete tilfælde, så er du altid velkommen til helt uforpligtende at kontakte vores advokater med speciale i databeskyttelse for råd og vejledning, så du er sikker på, at du overholder kravene i GDPR.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev