Fælles dataansvar? Sådan kan vi hjælpe dig

Behandler to eller flere dataansvarlige de samme personoplysninger, men til forskellige formål, så er der tale om fælles dataansvar. I sådanne tilfælde skal du udarbejde en aftale om fælles dataansvar, der beskriver hver dataansvarliges behandling.

Hos HjulmandKaptain kan vores specialister i databeskyttelse hjælpe dig med at vurdere, om der er tale om et fælles dataansvar. Er det tilfældet, sikrer vi, at aftalen bliver udarbejdet, så den opfylder alle regler og krav.

 

Vi kan hjælpe dig med:

  • At vurdere behovet for en aftale om fælles dataansvar
  • At udarbejde en aftale om fælles dataansvar
  • At sikre at din aftale om fælles dataansvar lever op til alle regler og krav og sikrer dig bedst muligt

 

Har du i stedet for en aftale om fælles dataansvar brug for en databehandleraftale, så kan vores erfarne advokater også hjælpe dig med det. Du kan læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med databehandleraftalen her

Hvad er forskellen på fælles dataansvar og en databehandleraftale?

En aftale om fælles dataansvar adskiller sig fra en databehandleraftale ved, at begge dataansvarlige har selvstændige formål med behandlingen. Ved en databehandleraftale er det kun den dataansvarlige, der har et formål med behandlingen, mens databehandleren blot udfører en opgave efter den dataansvarliges instruks. 

Skal vores erfarne advokater sikre din aftale om fælles dataansvar?

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med en aftale om fælles dataansvar, så er du altid velkommen til at kontakte vores specialister i databeskyttelse.

 

Vi står klar til at hjælpe dig med at vurdere, om der er tale om fælles dataansvar og sikre, at aftalen opfylder alle de lovmæssige krav, så du trygt kan arbejde videre.

Skal du med til GDPR-dag 2024?

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev