Bodeling

Det er vigtigt at skelne mellem særeje og delingsformue. Har I særeje, skal I ikke foretage en bodeling, men beholde hver jeres ejendele. Har I delingsformue, skal I derimod foretage en bodeling.

Det er vigtigt at forstå, at bodeling ikke blot er indbo, men alle jeres 'værdier'. Derfor skal I opgøre jeres formuer, så I kan se, hvordan det ser ud økonomisk. Her kan der forekomme tre scenarier, som er

  • Begge jeres bodele er positive
  • Den ene parts bodel er positiv, mens den andens er negativ
  • Begge jeres bodele er negative

  

Begge ægtefællers bodele er positive

Hvis begge jeres bodele er positive, skal I lægge summen af jeres bodele sammen og derefter dele dem lige imellem jer. Det vil sige, hvis jeres samlede bodele udgør 400.000 kr., får I hver 200.000 kr. uanset, hvordan pengene oprindeligt var fordelt.

  

Begge ægtefællers bodele er negative

Hvis begge jeres bodele er negative, skal I ikke foretage en bodeling. I beholder jeres egne ejendele og skal dermed også betale hver jeres egen gæld.

  

Den ene parts bodel er positiv, mens den andens er negativ

Hvis det blot er den ene parts bodel, der er positiv, ser man bort fra den negative bodel. Man deler dermed den ene parts positive bodel. Det vil sige, hvis den ene parts positive bodel udgør 200.000 kr. vil hver part få 100.000 kr.

  

Kan opgørelsen og bodelingen foretages af mig/os?

I kan godt selv foretage bodelingen, så længe I er enige. Her er det vigtigt, at I laver en skriftlig aftale vedrørende bodelingen, som I begge skal underskrive.

Hvis jeres fællesbo er komplekst eller af en vis størrelse, anbefaler vi, at I opsøger en advokat for hjælp.

 

Vi kan ikke blive enige om bodelingen - Hvad gør vi nu? 

Hvis I derimod ikke kan blive enige om bodelingen, kan I bede om hjælp fra Skifteretten. Dette skal I gøre hver for sig.

 

I skal først og fremmest have søgt om separation eller skilsmisse hos Familieretshuset, før I kan bede Skifteretten om hjælp til bodelingen.

 

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning?

Såfremt du har spørgsmål til ovenstående, er du altid meget velkommen til at kontakte vores specialister i familieret på telefon 7015 1000 eller mail@70151000.dk

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores privatlivspolitik her.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev