Sygedagpengeregres

Regres

Regres betyder ret til erstatning for andre end den direkte skadelidte. HjulmandKaptain beskæftiger sig især med to former for regres, nemlig sygedagpengeregres og arbejdsgiverregres. Der kan kræves regres i forbindelse med alle ulykker, hvor der er en ansvarlig 3. part. I praksis udbetales langt de største regresbeløb i forbindelse med trafikulykker. 

Sygedagpengeregres

De kommunale budgetter er pressede, og mange kommuner har fået øjnene op for, at det kan betale sig systematisk at udnytte muligheden for sygedagpengeregres i henhold til erstatningsansvarslovens § 17, stk. 1.

HjulmandKaptain har bistået kommuner med sygedagpengeregres siden 1997 og har i dag et samarbejde med mere end 25 kommuner.

Læs mere om vores samarbejder her:

Albertslund Kommune

Rudersdal Kommune

Ballerup Kommune

Faxe Kommune

Sønderborg Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune

Skanderborg Kommune

Mariagerfjord Kommune

Arbejdsgiverregres

Kommer en medarbejder til skade f.eks. ved en trafikulykke, og arbejdsgiver udbetaler løn i sygeperioden, har arbejdsgiver mulighed for at kræve udgifter til vikar m.m. betalt af modpartens ansvarsforsikringsselskab, jfr. erstatningsansvarslovens § 17, stk. 2.

Hvorfor vælge HjulmandKaptain? 

Kommunernes regresindtægter har de senere år været faldende. Det skyldes kortere sygedagpengeperioder, og at kommunerne samtidig har været nødt til at effektivisere processen inden for sygedagpengeregres. Dermed er det blevet tiltagende sværere for kommunernes regresmedarbejdere at imødegå forsikringsselskabernes indsigelser, og kommunerne er derfor nødt til at opgive de i øvrigt berettigede regreskrav som følge af, at kommunen ikke har de fornødne ressourcer til at oplyse regressagerne.

Hos HjulmandKaptain vil vi være kommunernes førstevalg, når det kommer til at vurdere sager om sygedagpengeregres. Vi har en god dialog med de involverede borgere og kan vejlede og rådgive om deres egne muligheder for erstatning. Borgernes egne sager har ofte betydning for kommunernes regreskrav.

Derudover har vi et effektivt system til at indhente den nødvendige dokumentation til oplysning af regressagerne, og vi har en god og direkte dialog med forsikringsselskaberne. Desuden har vi godt kendskab til kommunens forhandlingsposition over for forsikringsselskaberne.

Du kan læse mere i nyhedsboksen til højre om sager, vi har været involveret i eller lytte til podcasten om, hvordan sager om sygedagpengeregres håndteres.

Du er også altid velkommen til at kontakte vores regresteam, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning om sygedagpengeregres.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til vores regresteam?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her