Løn under sygdom

Hvem har krav på løn under sygdom?

Som udgangspunkt har alene funktionærer krav på løn under sygdom. Det følger dog også af mange overenskomster, at der i en vis periode er krav på fuld eller reduceret løn under sygdom.

Er en medarbejder ikke funktionær, eller følger det ikke af en eventuel gældende overenskomst for ansættelsen, har medarbejderen ikke krav på løn under sygdom. Opfylder medarbejderen beskæftigelseskravene i sygedagpengeloven, har medarbejderen dog i de første 30 dage krav på sygedagpenge fra arbejdsgiveren. Herefter overgår medarbejderen til at modtage sygedagpenge fra kommunen.

Får medarbejderen løn under sygdom, kan arbejdsgiveren, såfremt medarbejderen opfylder beskæftigelseskravene i sygedagpengeloven, efter 30 sygedage få sygedagpengerefusion.

Har du brug for rådgivning eller sparring vedrørende reglerne om løn under sygdom, er du altid velkommen til at kontakte HjulmandKaptains specialister i HR- og Ansættelsesret.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i ansættelsesret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her