Persondata - Persondataloven

En personoplysning kan være alt lige fra banale oplysninger om navn og adresse til meget private oplysninger om helbred, fagforeningsmæssigt tilhørsforhold eller politisk overbevisning. Uanset karakteren af personoplysningen skal persondatareglerne overholdes for at undgå store bøder og de registreredes erstatningskrav.

Blot virksomheden ligger inde med medarbejdernes private kontaktoplysninger, oplysninger om sygdom eller økonomi eller kunders købshistorik eller kontaktoplysninger, løber man ind i persondatareglerne.

For at omsætte de komplekse regler til konkrete løsninger på de forskellige berørte områder har vi valgt at sammensætte et hold advokater med juridisk ekspertise inden for persondataret, ansættelsesret, markedsførings-ret, forvaltningsret, udbudsret og IT-ret, som alle står klar til at bistå dig med følgende

Håndtering af persondata i forbindelse med

  • Virksomhedsoverdragelse og konkurs
  • Kreditgivning
  • Markedsføring
  • Ansættelse og afskedigelse af medarbejdere
  • HR-afdelingens daglige drift
  • Etablering af whistleblower-ordning
  • Overvågning, kontrol og registrering af medarbejdere og kunder
  • Henvendelser fra de registrerede vedrørende behandlingen af personoplysninger
  • Overførsel af data ud af EU

IT-sikkerhed

  • Databehandleraftaler og underdatabehandleraftaler
  • Opbevaring og sletning af personoplysninger
  • Outsourcing af IT-systemer Cloud-løsninger
  • Indkøb af IT-løsninger, herunder udarbejdelse af kravsspecifikation

Complianceproces på baggrund af internationalt anerkendte standarder

  • Udarbejdelse af konsekvensanalyse (DPIA)
  • Etablering af DPO-funktion (databeskyttelsesrådgiver)
  • Udarbejdelse af politikker og uddannelse af personale
  • Rådgivining om tekniske og organisatoriske forandringer

Databrud

  • Håndtering af databruddet
  • Anmeldese til Datatilsynet
  • Bistand ved Datatilsynets undersøgelse
  • Underretning til de registrerede
  • Håndtering af erstatningskrav
  • Håndtering af bødekrav
  • Sikring mod fremtidige databrud

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i persondata og persondataloven?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale et uforpligtende møde.