Klausuler

Klausuler

Det kan være en udfordring for en virksomhed, hvis nøglearbejdere forlader virksomheden, og eksempelvis tager ansættelse hos en konkurrent. Det kan betyde, at man ikke bare mister kunder, men også, at man skal bruge tid og økonomi på at lære en ny medarbejder op.

Som arbejdsgiver har du mulighed for at indgå aftaler med medarbejdere, f.eks. sælgere, som kan betyde, at det er nemmere at holde på medarbejderen. Det kan eksempelvis ske ved at aftale en konkurrence-, kunde- eller uddannelsesklausul med den pågældende medarbejder.

Klausulen er en aftale mellem dig som arbejdsgiver og medarbejderen om en række aftalte vilkår. Der gælder en lang række regler for, hvad en klausul skal indeholde, og hvad der kræves, for at klausulen er gyldig. Det er derfor vigtigt at søge rådgivning i forbindelse med indgåelse af de nævnte aftaler.

Du kan læse mere om de enkelte klausuler her:
Konkurrenceklausuler
Kundeklausuler
Uddannelsesklausuler

HjulmandKaptain HR-Ansættelsesret har stor erfaring med rådgivning om og udarbejdelse af både konkurrence-, kunde- og uddannelsesklausuler. Har du spørgsmål eller behov for hjælp til udarbejdelse af en klausul, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i ansættelsesret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her