Ansættelseskontrakter

Hvad skal en ansættelseskontrakt indeholde?

Ved ansættelse af nye medarbejdere skal du som arbejdsgiver sørge for, at ansættelseskontrakten lever op til de gældende krav i lovgivningen.

Der er som udgangspunkt en række standardoplysninger, som bør – og i mange tilfælde skal - fremgå af ansættelseskontrakten. Det gælder informationer vedrørende løn, opsigelsesvarsel, arbejdstider, stillingsbetegnelse, betaling for overarbejde, evt. aflønning under barsel i det omfang, den fraviger lovens mindstekrav, ferie og behandling af persondata i forbindelse med ansættelsen.

Det er væsentligt, at du undersøger, om medarbejderen er underlagt en overenskomst, og derudover skal der tages stilling til, om 120 dages-reglen og/eller særlige klausuler, såsom konkurrenceklausuler og kundeklausuler, skal skrives ind i kontrakten.

Det er vigtigt, at ansættelseskontrakten informerer om alle forhold og vilkår for ansættelsen.

Hos HjulmandKaptain har vi erfaring med både standardkontrakter, individuelle kontrakter, funktionær- og ikke-funktionærkontrakter, kontrakter for overenskomstansatte og direktørkontrakter. Vi hjælper også med at vurdere, hvorvidt en medarbejder er funktionær eller ej for på den måde at sikre din virksomhed bedst muligt.

Vi tilbyder desuden et gratis ansættelsestjek, hvor du sammen med en af vores specialister i HR- og Ansættelsesret gennemgår de skabeloner, din virksomhed anvender, så du er sikker på, at kontrakterne lever op til lovgivningen. Læs mere om vores gratis ansættelsestjek her.

Mangler du juridisk rådgivning i forbindelse med din virksomheds ansættelseskontrakter, eller står du med en ansættelsesretlig problemstilling, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i ansættelsesret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her