Skader i haven

Nyhed
14.05.2019

Mange er begyndt at gøre haven klar til sommer, og børnene er ude for at lege. Det betyder desværre også, at der begynder at blive travlt på skadestuerne, fordi risikoen for skader stiger med de fysiske aktiviteter og udfoldelser i haven.

Skader i haven

Nogle gange kan småskader klares med et plaster, men andre gange er det mere alvorligt. Denne artikel handler om, hvad du skal gøre, hvis du kommer mere alvorligt til skade.

 

Skaden, som du selv er skyld i

Hvis du selv er kommet til skade ved en ulykke i haven, skal dit ulykkesforsikringsselskab betale erstatning for det varige mén, som du pådrager dig ved ulykken. Det kan være, hvis du falder ned af en stige. Det kan være, hvis du kører din fod over med plæneklipperen. Det kan være, hvis du taber hækklipperen ned over armen. Din ulykkesforsikring skal betale erstatning, også selvom du burde have undgået skaden, hvis du havde tænkt dig bedre om.

 

Burde du have sikret stigen, inden du kravlede op på den? Burde du ikke have trukket plæneklipperen baglæns? Burde du have haft begge hænder på hækklipperen? Det er ikke vigtigt i forhold til dit krav på erstatning. Kun i tilfælde, hvor skaden sker som følge af grov uagtsomhed, kan forsikringsselskabet nægte at betale erstatning til dig. Ved grov uagtsomhed forstås hensynsløs tilsidesættelse af åbenlyst sikkerhedsmæssige relevante foranstaltninger.

 

I en kendelse fra Ankenævnet for Forsikring fra 2012 kom en forsikringstager til skade, da han ville fjerne noget græs fra en finsnitter, som var tændt. Han stak fingrene ned til de roterende klinger. Det var ikke groft uagtsomt. I en kendelse fra Ankenævnet for Forsikring fra 2001 var en forsikringstager kommet til skade, da hun sad i en oppustet gummiring fastspændt til en kørende bil (tubing) og faldt ud af ringen. Det var ikke groft uagtsomt.

 

Skaden, som andre er skyld i

Hvis der er en anden, som er skyld i, at du kommer til skade, så har du både krav på erstatning for de sygedage, som du har som følge af skaden, eventuel mistet indkomst og også de varige skader. Det mest oplagte er, at du har krav på erstatning fra din nabo(s ansvarsforsikringsselskab), hvis naboens stige ikke er blevet sikret ordentligt og vælter ind over hækken og rammer dig. Men du kan også få erstatning, hvis det er din familie, som er skyld i din skade. For eksempel, hvis det er din mand, der har glemt at sikre stigen, og du får den i hovedet og kommer til skade. Så er det din mand(s ansvarsforsikringsselskab), som skal betale erstatning til dig. Det kan også være, hvis der er en defekt ved dine haveredskaber, som er årsag til, at du kommer til skade. Så er det producenten, importøren eller forhandleren, som skal betale erstatning til dig. Det kan være, hvis havetrampolinens fjedre knækker, fordi de er lavet af et forkert materiale, eller det kan være at klingen på motorsaven ikke er fastgjort korrekt og forvolder personskade.

 

Hvis uheldet er ude, så kontakt os for en gratis vurdering, så du kender dine muligheder for at få erstatning.

Del:

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev