Ny undersøgelse: Knap 10% af afgørelser om erhvervsevnetab bliver hjemvist til fornyet behandling

Nyhed
13.04.2023

Den 10. marts 2023 publicerede Ankestyrelsen en praksisundersøgelse, som viste, at ud af 2.132 afgørelser, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring havde truffet om tab af erhvervsevne, og som var blevet påklaget til Ankestyrelsen, blev 202 - næsten 10% - hjemvist til fornyet behandling hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Hvad viste undersøgelsen?

Af alle de hjemviste sager, blev af dem hjemvist med begrundelse i manglende sagsoplysning. Ud af ca. 25.000 årlige afgørelser om erhvervsevnetab lyder 145 ikke af meget, men en hjemvisning betyder en yderligere sagsbehandlingstid på flere måneder – nogle gange mere end et år.

 

Som denne statistik hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring viser, er sagsbehandlingstiderne for erhvervsevnetabssager i forvejen steget fra 24 til 34 måneder fra 3. kvartal 2019 til 3. kvartal 2022.

 

Du kan læse mere om undersøgelsen på Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings hjemmeside her, hvor du også finder et link direkte til Ankestyrelsen om praksisundersøgelsen.

 

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning?

Hos HjulmandKaptain gør vi meget ud af at sikre, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring er fuldt ud oplyst, når de skal træffe afgørelse i de sager, hvor vi er partsrepræsentant.

 

Har du en sag hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som du synes har trukket ud i lang tid, så er du velkommen til at kontakte os. Vores specialister i personskade står klar til at hjælpe dig.

 

Vi kan ikke garantere, at din sag bliver løst med det samme, men vi kan reducere risikoen for, at sagen kommer til at trække ud, fordi den er utilstrækkeligt oplyst.

Del:

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev