Kommune dømt ansvarlig for glideskade pga. utilstrækkelig glatførebekæmpelse

Nyhed
08.11.2017

Advokat Jens Baagøe Thomsen fra HjulmandKaptain har d. 8. november 2017 vundet en retssag ved Retten i Nykøbing Falster. En kvinde faldt en lørdag formiddag ved 10:30-tiden på et glat fortov, der grænser op til et grønt areal tilhørende Lolland Kommune. Det grønne areal ligger i et villakvarter i Rødby. Fortovet var blevet glat, fordi der var løbet smeltevand fra det grønne areal ned på fortovet i løbet af fredagen, som i løbet af natten til lørdagen frøs til is. Herefter lagde der sig et tyndt lag sne ovenpå isen, så kvinden ikke kunne få en visuel fornemmelse af, hvor glat fortovet var.

De andre grundejere i villakvarteret havde saltet deres fortove lørdag morgen, men kommunen havde ikke været ude og salte fortovet ved det grønne areal. Faldet medførte et kompliceret brud på anklen, og kvinden har efterfølgende været igennem flere operationer. Hun har været nødt til at gå ned i tid på sit arbejde, hvor hun skal stå meget op i løbet af dagen.

 

Vi mente, at kommunen måtte være ansvarlig for skaden, fordi de ikke havde opfyldt deres forpligtelse som grundejer til at foretage glatførebekæmpelse snarest muligt efter det glatte føres indtræden.

Kommunen ville ikke anerkende ansvaret. Kommunen var af den opfattelse, at de var berettiget til at prioritere glatførebekæmpelsesindsatsen for deres fortove på samme måde, som de prioriterede glatførebekæmpelsesforpligtelsen på vejene.

 

Retten dømte kommunen som ansvarlig for glideskaden som følge af en utilstrækkelig glatførebekæmpelse.

Retten mente, at Lolland Kommune, der på tidspunktet for uheldet havde ejet den ubebyggede grund i en længere årrække, burde have været bekendt med, at der kunne løbe vand fra grunden ud på fortovet, hvor det kunne fryse til is.

 

Kommunen har mulighed for at anke afgørelsen til Østre Landsret inden den 6. december 2017.

 

Har du spørgsmål til ovenstående eller er du selv kommet til skade, er du altid velkommen til at kontakte os.

HjulmandKaptain er et landsdækkende advokatfirma med nordjyske rødder, og vores erstatningsafdeling hjælper skadelidte fra hele landet med at få de erstatninger, som de er berettiget til.

Del:

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev