Forsikringsselskab nægtede at udbetale ydelser efter overvågning af kunde

Nyhed
17.02.2022

Forsikringsselskaber overvåger i stigende grad deres kunder, hvis de har en velbegrundet og dokumenteret mistanke om forsikringssvindel. Denne form for overvågning er ikke i strid med reglerne. Men hvordan er du stillet som forsikringskunde, hvis overvågningen kun viser et øjebliksbillede?

Hos HjulmandKaptain har vi hjulpet en forsikringskunde, der har en pensionsforsikring, som skal komme til udbetaling, hvis kunden delvist mister sin erhvervsevne på grund af helbredsmæssige forhold.

 

Kunden fik forskellige helbredsmæssige problemer og måtte stoppe med at arbejde. Kunden fik udbetalt ydelser af forsikringsselskabet, men hvad kunden ikke vidste var, at forsikringsselskabet også satte nogle detektiver til at overvåge ham.

 

Overvågningen viste, at kunden brugte noget at sin fritid på at gå til hundetræning, og selskabet mente derfor, at kunden havde det så godt, at han burde kunne arbejde, og de stoppede derfor udbetalingerne.

 

Vi har på kundens vegne indbragt sagen for retten, hvor sagen har været forelagt Retslægerådet. Retslægerådet er kommet med en rigtig god udtalelse, der forhåbentlig kan få forsikringsselskabet til at ændre opfattelse.

 

Retslægerådet udtalte blandt andet, at håndtering af smerter afhænger af mange forskellige forhold, og at man med smertestillende og aflastning vil kunne fungere normalt i perioder.

 

Hundetræningen udgjorde et øjebliksbillede, og udelukkede ikke, at kunden godt kunne have smerter.

Det er en meget stærk udtalelse fra Retslægerådet, som vi håber vil kunne bruges som værn mod forsikringsselskabernes unødvendige overvågning i fremtiden.

 

Hvis du har en forsikringssag, hvor du er blevet overvåget, og hvor forsikringsselskabet ikke vil udbetale erstatning, så er du altid velkommen til at kontakte os på 7015 1000.

Del:

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev