Vi sikrer og beskytter din virksomhed i et tilbudssamarbejde

Ønsker du at deltage i et udbud, men har din virksomhed ikke de nødvendige kompetencer, referencer eller ressourcer hertil? Så kan det være en mulighed at deltage i udbuddet via et tilbudssamarbejde.

I et tilbudssamarbejde indgår du i et konsortium eller afgiver tilbud med andre virksomheder som ”støttende enheder”. Fordelen ved et tilbudssamarbejde er, at du takket være samarbejdet bliver i stand til at deltage i et udbud, som du og de andre virksomheder i samarbejdet ikke kunne have løftet alene. Risikoen er, at et tilbudssamarbejde kan være i strid med de konkurrenceretlige regler

Vi kan styrke dit tilbudssamarbejdet ved at:

 

  • Rådgive dig i, hvorvidt et konsortium eller en støttende enhed er det tilbudssamarbejde, der stiller dig og din virksomhed bedst. Vi kender fordele og ulemper ved de to, så vores hjælp beskytter dig her mod risici og optimerer din situation
  • Udarbejde de nødvendige juridiske dokumenter som f.eks. en gyldig konsortieaftale, der beskytter dine rettigheder i et konsortium, eller en kontrakt, der forpligter din underleverandør og dig som støttende enhed
  • Vurdere og sikre, at tilbudssamarbejdet ikke er i strid med de konkurrenceretlige regler og dermed er ulovligt
  • Vejlede dig i behovet for og udarbejdelsen af dokumenter som hensigtserklæring samt tro- og loveerklæring

 

Vi kan også træde ind i et eksisterende samarbejde og udarbejde de nødvendige dokumenter, vejlede jer som samarbejdspartnere og bistå med juridiske vurderinger af de konkurrenceretlige regler.

Det skal du være opmærksom på, når du indgår tilbudssamarbejder

Indgår du et tilbudssamarbejde, bør du sikre, at der undervejs i samarbejdet ikke deles fortrolige oplysninger, der senere kan skade din virksomhed. Det kan f.eks. være, hvis I mødes som konkurrenter i et fremtidigt udbud. Derudover er du bedre sikret, når du beskytter dine rettigheder og forpligtigelser med f.eks. en konsortieaftale, da du herigennem kan aftale rammer og vilkår for samarbejdet.

Konsortieaftalen beskytter dine interesser i samarbejdet

Vi anbefaler, at du altid indgår en konsortieaftale, når du deltager i et konsortium. Det er en vigtig beskyttelse, fordi aftalen, som er juridisk bindende, regulerer parternes rettigheder og forpligtelser overfor hinanden.

 

Hos HjulmandKaptain har vores udbudsteam stor erfaring i at udarbejde konsortieaftaler, og vi ved, hvordan vi sikrer dig, din virksomhed og dine samarbejdspartnere bedst muligt i samarbejdet. Du er altid velkommen til at kontakte os for en indledende, uforpligtende afklaring af, om en konsortieaftale er relevant for dig.

 

Lad vores advokater sikre og styrke dine interesser i tilbudssamarbejdet
Vi kan træde til med kompetent og erfaren rådgivning, når du overvejer at indgå i et tilbudssamarbejde. Vi hjælper dig med at få klarhed og overblik over, hvordan du er stillet.

 

Kontakt os uforpligtende og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev