Unge under 18 år

Hvis du er under 18 år og bliver sigtet eller tiltalt i en straffesag, underretter politiet dine forældre om sigtelsen af dig. Politiet underretter også de sociale myndigheder i din kommune.

En repræsentant fra de sociale myndigheder får adgang til at overvære afhøringen af dig hos politiet og i retten, og i nogle tilfælde kan dine forældre også være til stede under en afhøring. Dine forældre skal som udgangspunkt være til stede i retten, når selve straffesagen afholdes.

 

Du og dine forældre har altid ret til at bede om at få lov til at tale med en advokat, som kan hjælpe og rådgive dig under afhøringen. HjulmandKaptains strafferetsadvokater står selvfølgelig klar til at hjælpe dig.

 

Afhøring ved politiet – hvordan er dine rettigheder?

Du har ret til ikke at udtale dig til politiet eller til at vente med at udtale dig, indtil du er repræsenteret af en forsvarer.

 

Inden afhøringen af dig, skal politiet gøre dig opmærksom på dine rettigheder og fortælle dig, hvad du er sigtet for.

 

Varetægtsfængsling

Hvis du er under 18 år og bliver varetægtsfængslet, vil du blive indsat på en sikret institution for unge.

Det er retten, der bestemmer, hvor længe du skal være der.

 

Hvis du vil vide mere om dine rettigheder, når du er varetægtsfængslet, kan du læse om det her

 

Sagens behandling i retten

Når du er tiltalt i en straffesag, har du pligt til at møde i retten. Hvis du udebliver, kan du risikere at blive afhentet af politiet uden varsel.

 

Du bestemmer selv, om du vil svare på spørgsmål i retten.

 

Din forsvarer vil altid være til stede sammen med dig under sagens behandling i retten. Hvis du vil vide mere om, hvordan mødet i retten foregår, kan du læse om det her

 

I denne video kan du se en film om, hvordan et retsmøde foregår.

 

Ungdomskriminalitetsnævnet

Ungdomskriminalitetsnævnet behandler sager, hvor børn og unge i alderen 10-17 år er mistænkt eller dømt for kriminalitet. Nævnet træffer afgørelse om foranstaltninger, der kan hjælpe børn og unge til et liv uden kriminalitet.

 

HjulmandKaptains strafferetsadvokater er optaget på Ungdomskriminalitetsnævnets sekretariats liste over advokater til varetagelse af sager i Ungdomskriminalitetsnævnet.

 

Du kan læse mere om Ungdomskriminalitetsnævnet her

 

Pårørende til den unge varetægtsfængslede

Du kan læse mere om at være pårørende til en varetægtsfængslet her

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores persondatapolitik her

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev