Omkostninger i en straffesag

Som sigtet eller tiltalt i en straffesag har du i de fleste tilfælde brug for en advokat. Det samme kan være tilfældet, hvis du er forurettet i en straffesag eller pårørende til en forurettet i en straffesag.

Uanset om du er sigtet, tiltalt eller forurettet, kan du få beskikket en advokat, hvis du opfylder visse betingelser.

 

Hvis du ikke opfylder betingelserne for at få beskikket en forsvarer eller bistandsadvokat, skal du selv betale omkostningerne til din advokat.

 

Her kan du læse mere om din ret til at få beskikket en forsvarer, hvis du er: 

 

 

Omkostningerne til en beskikket forsvarer

Hvis du som sigtet har fået beskikket en forsvarer, og sagen afsluttes ved, at politiet opgiver sagen, vil omkostningerne til din forsvarer blive betalt af staten.

 

Hvis du som sigtet har fået beskikket en forsvarer, og du bliver tiltalt, vil omkostningerne til din forsvarer blive fastsat af retten i forbindelse med afgørelsen af straffesagen.

 

Udgangspunktet er, at du skal betale omkostningerne, hvis du bliver fundet skyldig i retten. Uanset straffesagens resultat vil salæret til din forsvarer dog i første omgang blive betalt af staten, hvorefter politiet opkræver pengene hos dig.

 

Det er normalt ikke dyrere at pege på en bestemt advokat som din beskikkede forsvarer, end hvis du beholder den forsvarer, du har fået beskikket af retten.

 

Hvis du vælger en advokat, der har kontor langt væk fra den ret, der skal behandle sagen, kan du dog komme til at betale de ekstra omkostninger og den yderligere tid, der er forbundet med transporten til og fra retten og/eller arresten.

 

Omkostningerne til en beskikket bistandsadvokat

Hvis du som forurettet har fået beskikket en bistandsadvokat, vil omkostningerne til din advokat blive betalt af staten eller dit eventuelle retshjælpsforsikringsselskab.

Mangler du advokathjælp?

 

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

 

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen. Se vores persondatapolitik her

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev