Få en advokat i bestyrelsen og styrk dit bestyrelsesarbejde

Har du brug for en professionel rådgiver i din bestyrelse, eller kan du varetage opgaven selv? 

Vores holdning er klar.

Kravene er i dag så komplekse, at din virksomhed står stærkere med professionelle, erfarne kompetencer i dit bestyrelsesarbejde – og selvom du kan vælge andre typer rådgivere end advokater, får du en række fordele, når du har en advokat fra HjulmandKaptain enten i bestyrelsen eller som ekstern rådgiver.

Med os i din bestyrelse får du:

 

  • Specialiseret og mangeårig erfaring, da størstedelen af vores advokater allerede rådgiver små og store virksomheders bestyrelser - både som medlem, bestyrelsesformand og ekstern
  • Direkte adgang til et omfattende netværk, hvor vi hjælper dig med at få kontakt til relevante partnere såsom revisorer, banker, rådgivere mv.
  • Garanti for, at lovgivningen overholdes – og at din bestyrelse har en rådgiver, der altid er på forkant med lovændringer
  • Struktur, der sikrer, at alt bliver gjort korrekt og rettidigt. Det gælder alt fra mødeindkaldelse, -afvikling, -referat og afrapportering til korrekt registrering og anmeldelse hos myndigheder
  • Rådgivning i strategi, udviklingspotentiale og forretningsplaner, der er skræddersyet til virksomhedens mål, behov og udfordringer
  • Hjælp til at etablere eller reetablere en bestyrelse

Derfor udvikler en erfaren advokat både bestyrelsen og virksomheden

Der kommer hele tiden nye og mere komplekse krav til bestyrelser og bestyrelsesarbejdet.

 

Det er både lovgivningskrav, krav til strukturen i bestyrelsens arbejde, tidsfrister og forventning om at overholde ’best practice’ i branchen. Samtidig skaber aktuelle emner som bæredygtighed, sporbarhed og transparens hele tiden et øget krav til dokumentation af f.eks. leverandører og samarbejdspartnere.

 

Så selvom det kan opleves som en udgift, er det vores erfaring, at en advokat som betroet rådgiver – enten internt i bestyrelsen eller eksternt - er en afgørende investering på den lange bane. 

 

På den måde sikrer du, at virksomheden får lagt de strategiske retningslinjer, at de nødvendige kompetencer er til rådighed samtidig med, at frister, lovkrav og anmeldelser overholdes rettidigt og korrekt. 

Der er flere måder, du kan inddrage os i din bestyrelse:

 

  1. Vi kan sidde med som medlem
  2. Vi kan indtræde som bestyrelsesformand
  3. Vi kan fungere som ekstern betroet rådgiver

Tre muligheder med forskellige fordele

Fordelene ved at have os siddende i bestyrelsen er, at vi deltager i samtlige møder og er med helt inde i bestyrelsens arbejde. Det sikrer, at vores juridiske kompetence, erfaring og analytiske sans er med ind over alle beslutninger og drøftelser i bestyrelsen, fordi vi har en plads om bordet.

 

Fordelene ved at have os som betroet rådgiver er, at vi som ekstern er i stand til at se problematikker fra andre vinkler end bestyrelsen. Samtidig stiller flere virksomheder krav til habilitet og klare afgrænsninger, hvilket du sikrer ved at have os som ekstern betroet rådgiver. Derudover optager vi ikke en plads i bestyrelsen, når du vælger denne løsning.

 

Den optimale løsning er afhængig af din virksomhed, og vi hjælper dig gerne med at vælge.

Vil du styrke dit bestyrelsesarbejde med en advokat fra HjulmandKaptain?

Vi er specialister i bestyrelsesarbejde og vant til rollen som betroet rådgiver. Vores advokater er erfarne, for vi sidder allerede med i adskillige bestyrelser, store som små, og langt de fleste hos os har relevante bestyrelsesuddannelser.

 

Vi er derfor helt klar til at hjælpe dig og din bestyrelse. Kontakt os og få en indledende, uforpligtende snak om dine muligheder med HjulmandKaptain.

Få en advokat i bestyrelsen

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev