Erstatning ved løbeskader – hvordan er du stillet?

Indsigt
02.04.2019

Det er sundt at få pulsen op og få gang i kroppen, men der er en risiko for, at der kan ske skader, hvis man ikke er ordentligt varmet op, og hvis musklerne ikke er helt klar til løbeturen.

En uheldig bevægelse kan f.eks. give en skade på menisk, led- eller korsbånd, og det kan medføre varige gener i knæet i form af smerter, nedsat bevægelighed og i værste tilfælde nedsat muskelkraft.

 

Tidligere dækkede en ulykkesforsikring kun løbeskader, hvis det var en ydre omstændighed, som var skyld i ulykken, f.eks. hvis man var trådt ned i et hul i vejen, eller hvis man var trådt på en gren, men for ca. to år siden underkendte Højesteret forsikringsselskabernes praksis. Det var Birgitte Pedersen fra HjulmandKaptain, der førte sagen for den skadelidte, som således endte med at få udbetalt erstatning fra sit forsikringsselskab.

 

Højesteret sagde, at skader i forbindelse med motionsløb skal sidestilles med skader i forbindelse med anden sportsudøvelse, men at skader i forbindelse med almindelige dagligdagsbevægelser ikke dækkes af ens ulykkesforsikring, f.eks. en skade der sker, når man rejser sig op fra en stol, eller når man bøjer sig ned for at samle et stykke skrald op, medmindre der er nogle særlige forhold, som gør sig gældende. Det kan være, hvis man snubler, idet man rejser sig, hvis man laver et vrid i ryggen mv.

 

Vi læser Højesterets afgørelse sådan, at også varige skader, som er opstået pludseligt i forbindelse med badminton i haven, svømning i en swimmingpool og golf på golfbanen, skal anerkendes som ulykker af forsikringsselskaberne.

 

Og hvis der er andre involveret i skaderne, kan det endda komme på tale, at både ens egen og modpartens forsikring skal betale erstatning ved skader.

 

Sørg for at være ordentligt varmet op, når du tager ud og løber, men skulle uheldet være ude, så er du velkommen til at kontakte os for en vurdering af, om du har ret til erstatning.

Søger du sparring og juridisk rådgivning?

Hos HjulmandKaptain er vores advokater specialister i personskadeerstatning. Kontakt os for at høre nærmere eller læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Læs mere

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Ja tak, hold mig opdateret