Vigtig information til husejere med ejerskifteforsikring i Frida Forsikring/Qudos Insurance A/S

Nyhed
14.12.2018

Finanstilsynet har meddelt, at det er meget sandsynligt, at forsikringsselskabet Qudos Insurance A/S går konkurs. Dette selskab er ansvarlig for de ejerskifteforsikringer, der er udstedt af forsikringsagenturet Frida Forsikring Agentur A/S.

Har du tegnet ejerskifteforsikring eller byggeskadeforsikring gennem Frida Forsikring Agentur A/S, bør du derfor gennemgå din bolig grundigt for eventuelle skader hurtigst muligt, så du kan gøre dit krav gældende mod forsikringsselskabet allerede nu.

 

Udækkede krav mod et konkursramt forsikringsselskab dækkes af Garantifonden for Skadesforsikring. Garantifonden dækker imidlertid kun udækkede erstatningskrav (skader), som er opstået inden indledningen af konkursbehandling og indtil fire uger efter kurators meddelelse om konkursen. Der er derfor tale om en begrænset periode, hvor man som husejer har mulighed for at få dækning for et konstateret erstatningskrav. Hvis en husejer opdager en skade efter udløbet af de fire uger fra meddelelsen om konkursen, dækkes dette krav ikke af Garantifonden.

 

Et yderligere problem ved en eventuel konkurs hos Qudos er, at en ejerskifteforsikring tegnes for en længere årrække, typisk i op til 10 år, hvilket kan betyde, at husejeren forventer, at forsikringen dækker betydeligt længere, end der kan anmeldes krav mod Garantifonden.

 

Selvom du på nuværende tidspunkt ikke er berørt af skader, kan du dermed godt blive berørt af den eventuelle konkurs.

 

Forsikringsselskabet er under likvidation, og hvis du har ejerskifteforsikring hos Qudos, skal du derfor være opmærksom på, at din forsikringspolice udløber den 27. november 2019. Det skal derfor understreges, at du bør få huset gennemgået for eventuelle skader og anmelde konstaterede skader til selskabet snarest muligt.

Garantifonden dækker derudover også forsikringspræmier, som er indbetalt til Qudos, dog med undtagelse af selvrisiko. Man kan derfor som husejer få tilbagebetalt præmie for den resterende del af den løbende forsikringsperiode. Dette skal ligeledes anmeldes til Garantifonden for Skadesforsikringsselskaber, hvis der indledes konkursbehandling af forsikringsselskabet Qudos.

 

Opdager du en skade på din ejendom, kan vi hjælpe med at rådgive om anmeldelsen og om muligheden for dækning af skaden. Har du spørgsmål i forbindelse med ovenstående, er du naturligvis også altid velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev