Toldstyrelsen tilbageholder over 27 tons varemærkeforfalskede ris på Aarhus Havn

Nyhed
29.06.2023

De fleste, der hører om kopivarer, tænker nok på falske solbriller eller kopitasker købt under varmere himmelstrøg på årets sommerferie. Men kopivarer er meget mere end det og omfatter i realiteten alle tænkelige typer af varer, herunder også fødevarer.

Toldstyrelsen fandt forfalskede fødevarer

Dette blev for nylig synliggjort af Toldstyrelsens største fund af forfalskede fødevarer i en sag om import af ris, der blev forsøgt importeret til Danmark under en anden virksomheds varemærke. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse af 28. juni 2023

 

Rettighedshaver kontaktede Toldstyrelsen

Rettighedshaveren til det pågældende varemærke havde bedt Toldstyrelsen om bistand til at gribe ind overfor konstaterede varemærkeforfalskninger. Det gav pote i den konkrete sag, hvor over 27,5 tons ris blev tilbageholdt af styrelsen grundet et tæt samarbejde mellem Toldstyrelsens kopivare-enhed, virksomheden bag det originale produkt og tolderne på grænsen.

 

Sagen er en påmindelse om vigtigheden af at sikre og håndhæve sine immaterielle rettigheder. Dette med henblik på at sætte ind overfor blandt andet uønskede kopivarer, der både skader virksomhedernes forretning, men samtidig potentielt udsætter forbrugerne for uønskede helbredsmæssige risici.

 

Sådan griber du ind over for kopivarer

Skat har i den forbindelse udarbejdet en pædagogisk vejledning til, hvordan du kan få Toldstyrelsens hjælp til at gribe ind over for kopivarer. Dette kan ske ved at udfylde en ansøgning på Skats hjemmeside

 

Lad HjulmandKaptains specialister hjælpe dig

Hos HjulmandKaptain står vi som altid klar til at bistå dig med at bekæmpe eventuelle kopivarer og produktefterligninger. Kontakt os på tlf. 7015 1000 for en uforpligtende drøftelse af dine muligheder og for at sætte ind overfor uønskede immaterialretlige krænkelser.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev