Nyt lovforslag til ejerlejlighedsloven

Nyhed
12.03.2020

Den 15. januar 2020 fremsatte boligministeren et lovforslag til en ny ejerlejlighedslov. Formålet med lovforslaget er at modernisere ejerlejlighedsloven. Dette skal blandt andet ske ved, at lovens struktur forenkles, anvendelsesområdet tydeliggøres, og desuden skal reglerne om en normalvedtægt for ejerforeninger opdateres.

Ændringer af reglerne for opdeling af ejendomme

Lovforslaget indeholder en række væsentlige ændringer af reglerne for opdeling af ejendomme. Mere konkret er det anført i lovforslaget, at forbuddet mod opdeling af ældre private udlejningsejendomme med to beboelseslejligheder med erhverv skal ophæves. Herudover skal størrelseskravet på 85 kvadratmeter for nyetablerede lejligheder ved opdeling af blandede beboelses- og erhvervsejendomme ophæves.

 

Lovforslaget søger at smidiggøre mulighederne for opdeling af blandede ejendomme, hvor en bygning låser for opdelingen. Smidiggørelse skal indføres ved en generel adgang til at opdele en ejendom ved at udlægge en hel bygning på ejendommen, som ikke kan opdeles, som én ejerlejlighed med flere beboelseslejligheder og derudover opdele de øvrige bygninger i separate ejerlejligheder.

 

Ligeledes skal der indføres en generel adgang til at opdele ældre udlejningsejendomme med beboelseslejligheder og erhverv. Dette skal kunne ske ved at udlægge alle beboelseslejlighederne som én ejerlejlighed, som ikke kan videreopdeles, og dertil skal erhvervsenheden udlægges som én anden ejerlejlighed.

 

Læs lovforslaget her

 

Det forventes at lovforslaget træder i kraft den 1. juli 2020.

 

Hvilken betydning kan lovforslaget få for dig?

Er du I tvivl om, hvilken betydning det har for dig, der ejer en ejerlejlighed eller overvejer at købe en ejerlejlighed? Du er altid velkommen til at kontakte os. Vores advokater står altid klar til at hjælpe dig.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev