Ny styrket indsats mod piratkopiering

Nyhed
12.10.2016

I kølvandet på den tidligere regerings vækstplan ”Danmark i arbejde” fra 2013, er der fremsat et lovforslag om etablering af en særlig håndhævelsesenhed i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Formålet med lovforslaget er at styrke indsatsen mod piratkopiering ved at samle styrelsens kompetencer og opgaver inden for håndhævelse og piratkopiering i en særlig enhed. Lovforslaget tilpasser bestemmelserne i lov nr. 309 af 28. marts 2015.

 

Styrelsen kan i dag yde generel vejledning om håndhævelse af registrerede rettigheder, herunder om piratkopiering. Dette følger af den almindelige vejledningspligt. Med den foreslåede ordning får en særlig håndhævelsesenhed dog kompetence til fremadrettet at give konkret vejledning i konkrete sager om piratkopiering til små og mellemstore virksomheder.

 

Håndhævelsesenheden vil dog være begrænset på en række punkter. Eksempelvis vil enheden kun kunne yde vejledning i forhold til rettigheder med gyldighed i Danmark, ligesom der alene behandles krænkelsessager, hvor der er tale om identiske eller næsten identiske varemærker eller produkter.

 

Lovforslaget skal ses som endnu et initiativ i kampen mod piratkopiering, der hver dag koster samfundet millioner af kroner.

 

Såfremt du har spørgsmål til ovenstående, er du altid meget velkommen til at kontakte os på telefon 7015 1000 eller mail@70151000.dk

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev