Ny aftale om boligskatten indgået - Hvad betyder den for boligejerne?

Nyhed
20.05.2020

Folketinget har netop indgået en aftale om kompensation til boligejerne. Aftalen kommer på baggrund af, at de nye boligskatteregler, som skulle være trådt i kraft i 2021, er blevet udskudt til 2024.

Denne udskydelse ville have medført, at boligskatterne ville stige frem mod 2024. Derfor har aftalen til formål at sikre, at boligskatten ikke stiger frem mod 2024, hvor de nye boligskatteregler træder i kraft.

 

Skattelettelse på ejendomsværdiskatten

Efter aftalen vil der være skattestop på ejendomsværdiskatten indtil 2024. Dette vil betyde, at din ejendomsværdiskat ikke kan stige i denne periode. Herudover vil ejendomsværdiskatten blive lettet med godt 1 mia. kr. årligt med virkning fra 2021.

 

Grundskylden begrænses og indefryses automatisk

Desuden vil aftalen medføre, at de årlige stigninger i grundskylden vil blive reduceret, så din grundskyld højst kan stige med 2,8 % årligt i perioden 2022-2024. Uden aftalen ville stigningerne i grundskylden kunne have være på 7 % årligt.

 

Yderligere vil stigninger i grundskylden automatisk blive indefrosset indtil 2024. Dette vil betyde, at du kan få udskudt en del af grundskylden til 2024.

 

Selvom indefrysningen er automatisk, så vil det være muligt fra andet halvår af 2021 at vælge indefrysningen fra og betale den indefrosne grundskyld. Hvis indefrysningen ikke fravælges, så vil der ikke løbe renter på før 2024.

 

Tilbagebetaling til boligejerne

Med aftalen vil der yderligere blive startet på tilbagebetaling til de boligejere, der har betalt for meget i boligskat på grund af for høje vurderinger i perioden fra 2011 til 2020. Aktuelt forventes det, at der skal tilbagebetales i alt ca. 13 mia. kr.

 

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning?

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med din boligskat, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev