Har du styr på reglerne vedrørende tilbudspriser på fyrværkeri?

Nyhed
30.11.2017

Erhvervsdrivendes salg af fyrværkeri, der sker ved en sammenligning med egne tidligere priser, for eksempel ved anvendelse af udtryk som ”normalpris/tilbudspris”, ”før- og nu-pris”, og ”spar xx %”, er i strid med markedsføringslovgivningen.

Det følger af markedsføringslovgivningen, at erhvervsdrivende ikke må vildlede forbrugerne. Det betyder også, at erhvervsdrivendes sammenligning med egne tidligere priser, det vil sige normalprisen, ikke må være vildledende. For at en sammenligning af en nedsat pris med en normalpris ikke anses for vildledende, kræves det, at den normalpris, der sammenlignes med, har været gældende i en længere periode forud for annonceringen af den nedsatte pris. Sagt med andre ord kræver en lovlig tilbudspris, at den samme vare har været solgt til en normalpris i en længere periode forud.

 

For at en normalpris har været gældende i en længere periode, kræver det som udgangspunkt, at normalprisen har bestået i en periode på mindst seks sammenhængende uger. For sæsonvarer anses en længere periode dog alene for at bestå af mindst fire sammenhængende uger.

 

Fyrværkeri udgør en sæsonvare, men da fyrværkeri ifølge fyrværkerilovgivningen alene kan sælges i perioden fra den 15. december til den 31. december, er det ikke muligt at opfylde kravet om, at der skal have bestået en normalpris i en længere periode. Da det således ikke er muligt at sælge fyrværkeri i en periode på mindst fire uger, kan fyrværkeri ikke sælges med besparelser, når det sker ud fra en sammenligning med egne tidligere priser.

 

Heraf følger dog ikke, at fyrværkeri aldrig kan sælges med besparelser. Fyrværkeri kan lovligt sælges ved enten pakketilbud eller ved mængderabat. Lovligt salg af fyrværkeri ved pakketilbud eller mængderabat forudsætter dog, at produkterne ved pakketilbud tillige sælges hver for sig, og at produkterne ved mængderabat tillige sælges enkeltvis.

 

Har du spørgsmål i forbindelse med ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev