En ekstern DPO har været det rette valg for Hjørring Kommune

Case
16.03.2021

Den 25. maj 2018 blev alle offentlige organisationer pålagt at have en DPO. I Hjørring Kommune valgte de en ekstern DPO, og den beslutning har de ikke fortrudt.

Ved at vælge en ekstern DPO har vi ikke kun opfyldt loven. Vi har også fået adgang til en ekspertise og viden, der er med til at styrke vores organisation,” fortæller Sine Kjær, Stabschef, Økonomi- og Personaleforvaltningen i Hjørring Kommune og fortsætter:

 

Vi ved, at vi har en DPO, der er 100% inde i reglerne og kan inddrage erfaringer fra lignende problemstillinger i lignende organisationer og omsætte det til konkrete råd. Hvis vi skulle have DPO-rollen internt, ville det kræve mange ressourcer til løbende efteruddannelse og opkvalificering, og derudover er der en troværdighed i at have en ekstern DPO, som holder øje med, at vi overholder reglerne”.

HjulmandKaptain har været DPO for Hjørring Kommune siden 2018

 

HjulmandKaptain bistår via DPO-rollen med rådgivning om GDPR og datasikkerhed, svarer på konkrete henvendelser fra kommunens medarbejdere og hjælper med vurderingen af sikkerhedshændelser. Derudover udarbejder DPO’en årligt en rapport, som giver kommunen, herunder byrådet, en status på det forgangene års arbejde med GDPR og anbefalinger til det kommende års prioriteringer.

For Hjørring Kommune har det vist sig, at de to vigtigste ting, når man har en ekstern DPO, er, at man har en stærk intern informationssikkerhedsafdeling og en DPO, som er til stede og tilgængelig for organisationen.

 

”Vi er meget tilfredse med at have en ekstern DPO. Vi oplever, at vores DPO er tilgængelig og hurtigt vender tilbage med svar og løsningsforslag, når vi efterspørger dette. Der kan være situationer, hvor vi som kommune af driftsmæssige hensyn vælger ikke til punkt og prikke at  følge anbefalingen fra vores DPO. I de tilfælde forsøger vi i samarbejde at finde den bedst mulige løsning og dokumenterer den vej, kommunen har valgt at gå,” fortæller Sine Kjær og afslutter:

 

Det handler om at navigere mellem jura og praktik for at finde en god løsning for vores borgere – og det oplever vi i samarbejdet med HjulmandKaptain”.

Overvejer din organisation en ekstern DPO?

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev