FIDIC

FIDIC - Få juridisk rådgivning

FIDIC’s standardvilkår har i mange år været blandt de mest anvendte ved opførelsen af internationale anlægsprojekter. Fordelene ved vilkårene er, at de kan anvendes på tværs af forskellige retssystemer, hvilket gør dem særligt anvendelige ved opførelsen af store anlægsprojekter i blandt andet energi-, infrastruktur og byggesektoren, hvor det er almindeligt at internationale parter byder på opgaverne og samarbejder om opførelsen af projekterne.

Ofte anvendes FIDICs standardkontrakter i en modificeret udgave, hvor parterne har valgt til og fra i standardvilkårene således, at kontrakten er tilpasset det enkelte projekt. Det er derfor ikke sjældent parterne indgår aftale på baggrund af en FIDIC-baseret kontrakt.

Hos HjulmandKaptain er vi specialiseret i FIDIC standardkontrakter, og vi står til rådighed med rådgivning og professionel sparring.

FIDIC Red Book, Yellow Book og Silver Book

I 2017 udgav FIDIC tre nye udgaver af standardkontrakterne, Construction (Red Book), Plant and Design Build (Yellow Book) og EPC/Turnkey Projects (Silver Book).

Kontrakterne udgør alle agreed documents, hvilket betyder, at de er blevet til ved forhandlinger mellem modstående parter. Formålet med at inddrage repræsentanter fra så mange af de parter, der er involveret i projektet som muligt, er naturligvis at skabe et sæt velbalancerede aftalevilkår, som ikke kun tilgodeser en parts interesser.

HjulmandKaptain fulgte revisionen og forhandlingerne om de nye 2017 standardkontrakter tæt og deltog også under den årlige FIDIC Contract Users’ Conference, der blev afholdt i London i 2016, hvor FIDIC løftede sløret for de forventede ændringer i 2017 udgaverne.

De nye FIDIC standardkontrakter indeholder en lang række ændringer til FIDIC 1999 udgaverne samtidig med, at de enkelte bestemmelser er blevet mere detaljerede og derfor også mere omfangsrige. Du kan læse mere om de enkelte ændringer her

Kurser og FIDIC-Netværk

HjulmandKaptain har gennem en årrække oparbejdet en betydelig praktisk erfaring i brugen af de internationale standardkontrakter. Ligeledes har HjulmandKaptain de seneste år gennemført en række kurser i FIDIC kontrakterne, ligesom vores advokater også har undervist i brugen af FIDIC kontrakter ved JUC Danmark.

Kontakt gerne advokat (H), ejerpartner Casper Gammelgaard, på e-mail CGA@70151000.dk for mere information.

Du har også muligheden for at blive en del af HjulmandKaptains FIDIC-Netværk, som henvender sig til inhouse-advokater og jurister, ingeniører, projektledere, der beskæftiger sig med FIDIC eller internationale entreprisekontrakter. Der er tale om et uformelt netværk, hvor internationale entreprisekontrakter er i fokus. Læs mere om netværket her, hvor du også kan læse mere om, hvordan du tilmelder dig.

Få specialiseret rådgivning

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med FIDIC standardvilkår og anvendelsen heraf i byggebranchen, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for rådgivning om FIDIC kontrakter?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du blot vide mere, eller har du brug for hjælp i en konkret sag, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her