Skal du købe bolig?

Ved køb af bolig eller salg af bolig er det vigtigt at have overvejet såvel små som store aspekter - og hos os er der ingen dumme spørgsmål.

Det kan være svært for den utrænede at bevare overblikket over alle dokumenter og arbejdsgange i en handel, og det kan derfor være en god idé at få en boligadvokat til at kigge købsaftalen igennem. På den måde sikrer du en grundig gennemgang af købsaftalen, så du kan føle dig tryg i din bolighandel.

 

Hos HjulmandKaptain har vi en lang tradition for at hjælpe vores kunder med bolighandler, fra såvel købers som sælgers side af bordet. Vi hjælper dig hele vejen igennem boligkøbet eller boligsalget, lige fra du er ude at lede efter potentiel bolig eller overvejer at sælge og til købsaftalen skal underskrives. Dermed sagt sørger vi for at rådgive dig om alle faserne i din bolighandel.

 

Husk, at din boligadvokat passer på dig, når du handler ejendom - det er der ikke så mange andre, der gør.

 

Vi hjælper dig trygt igennem dit boligkøb

Når du skal købe en bolig, kan der være mange ting, du skal forholde dig til. Det er uanset, om du er køber eller sælger, og det kan derfor være rart at få hjælp til at sikre, at alt er, som det skal være. Ved at gøre brug af juridisk rådgivning sikrer du et godt grundlag at træffe beslutninger ud fra. Vi har boligadvokater klar til at hjælpe på hvert af vores kontorer i Aalborg, Aarhus, Frederikshavn og Hjørring.

 

Hos HjulmandKaptain hjælper vi dig med at gennemgå købsaftalen og dertilhørende dokumenter samt rådgivning om ejerskifteforsikring m.v.

 

Herunder sørger vi for:

 • At gennemgå tilstandsrapport, elinstallationsrapport samt ejerskifteforsikringstilbud
 • At gennemgå forhold omkring finansiering
 • At foretage undersøgelser af evt. uafklarede forhold
 • Hvordan du/din partner kan sikres i forhold til ejendommen ved skilsmisse eller død
 • Kommunikation med mægleren og banken
 • At bistå omkring tinglysning

 

Ved at gøre brug af en boligadvokat får du klarhed over, hvad det er, du køber. Vi hjælper med at sikre, at handlens vilkår er udformet bedst muligt for dig og hjælper til at sikre, at alle væsentlige forhold og problemstillinger i handlen bliver indhentet og undersøgt. Det kan være med til at minimere risikoen for, at der på et senere tidspunkt dukker dyre eller ubehagelige overraskelser op i forbindelse med dit boligkøb.

 

Med andre ord: "Du læner dig tilbage, mens vi gør arbejdet for dig"

 

En boligadvokat kan hjælpe dig uanset, hvilken form for ejendomstype du skal købe/sælge. Vi har ekspertise inden for følgende ejendomstyper:

 • Parcelhuse
 • Sommerhuse
 • Ejerlejligheder
 • Projektkøb
 • Andelsboliger
 • Ejer-/lejeboliger
 • Landbrugsejendomme

Overvejer dine forældre at købe en bolig, du kan bo i? Så kig nærmere under Forældrekøb. 

 

Inden du indgår aftale

Husk advokatforbeholdet, inden du skriver under.

 

I forbindelse med dit boligkøb kan du bede om at få indsat et advokatforbehold i købskontrakten. Det giver dig mulighed for at få en boligadvokat til at gennemgå kontrakten, og skulle der opstå forhold, som gør, at du ikke ønsker at gennemføre handlen, kan du ved brug af advokatforbeholdet fortryde handlen.

 

Advokatforbeholdet sikrer dermed, at du kan trække dig fra handlen uden at skulle betale en godtgørelse til sælger på 1% af købesummen.

 

Når du indskriver et advokatforbehold i købsaftalen, sørger vi således for at godkende aftalen i sin helhed og ikke kun det juridiske, så du får den tryghed, du har brug for.

 

Hvornår har du brug for en boligadvokat?

At købe en bolig er for mange en af de største investeringer i livet. Vi anbefaler derfor, at du gør brug af en boligadvokat til at hjælpe med at sikre en tryg og ordentlig handel.

 

Du kan gøre brug af en boligadvokat, både når du skal købe, og når du skal sælge en bolig. Du får hjælp og rådgivning i alle faser af bolighandlen, og vi sørger for, at du er fuldstændig indforstået med, hvad det er, du skriver under på.

 

Der kan være mange juridiske vendinger og termer at forholde sig til, og derfor kan det være en god idé at have en boligadvokat med på råd, så du ikke ender med at skriver under på noget, som på sigt kan ende med at have store konsekvenser for dig. Det kan medføre både økonomiske og tidskrævende konsekvenser at overse vigtige vilkår i købsaftalen.

 

Hvorfor skal du bruge en boligadvokat?

Når du skal købe bolig, skal du være opmærksom på, at ejendomsmægleren er på sælgers side. Ejendomsmægleren varetager derfor sælgers interesser, og det er i ejendomsmæglerens interesse, at boligen bliver solgt hurtigst muligt og til den bedst mulige pris.

 

Ved at gøre brug af en boligadvokat får du som køber en rådgiver, der er på din side.

Står du overfor en bolighandel, og er du i tvivl, om du har brug for en boligadvokat? Så er du altid velkommen til at kontakte os, så tager vi en snak om din situation, hvad enten du skal købe eller sælge bolig.

 

Pris for køberrådgivning

Du finder her en oversigt over vores priser.

 

HjulmandKaptain Køberrådgivning - Pris: 7.900 kr.
HjulmandKaptain gennemgår din købsaftale og sikrer, at det juridiske er på plads. Sammen aftales det, hvilke betingelser der skal knyttes til aftalen, og er der servitutter eller andet, der skal tages stilling, sikrer HjulmandKaptain at der tages hånd om dette. HjulmandKaptain er ved din side, indtil aftalen er på plads, og handlen er endelig. 
Pris for vores køberrådgivning forudsætter en standardhandel og gælder ved køb af ejerlejlighed, villa eller fritidshus. 

 

Opfølgning køberhandel - Pris: 3.500 kr.
HjulmandKaptain følger op på frister, tjekker prøvetinglysning vedrørende adkomstdokumentet (det digitale skøde) og giver grønt lys for din digitale underskrift på adkomstdokumentet. Vi tjekker refusionsopgørelsen, modtager dokumentation for endelig anmærkningsfri adkomst og sikrer, at frigivelse af provenu til sælger først sker efter denne afklaring. 

 

Overtagelse af ejerforeningspantebrev - Pris: 1.750 kr.
Få rådgivning i forbindelse med overtagelse af ejerforeningspantebrev. 

 

Lejekontrakt forældrekøb - Pris: 2.250 kr.
Udarbejdelse af lejekontrakt ved forældrekøb – standard 1 lejemål. 

 

Berigtigelse for køber - Pris: 7.500 kr.
Såfremt det i købsaftalen er aftalt, at du som køber skal forestå berigtigelsen af handlen (tinglysning af skøde og udarbejdelse af refusionsopgørelse) forestår HjulmandKaptain denne berigtigelse på dine vegne. 

(Priserne er gældende fra januar 2023 og forudsætter en standardhandel. Alle priser er inkl. moms)

 

Bor du ikke i nærheden?

Har du brug for en boligadvokat, men bor du ikke i Aalborg, Aarhus, Frederikshavn eller Hjørring? Bare rolig - Den geografiske placering spiller ingen rolle hos os. Kontakt os for at høre nærmere.

Skal vi hjælpe dig trygt igennem din bolighandel?

 

Står du overfor en bolighandel, og vil du gerne være sikker på, at det juridiske fundament er i orden, og at der ikke gemmer sig ubehagelige overraskelser, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 7015 1000 eller mail@70151000.dk, så vores advokater kan hjælpe dig trygt igennem din bolighandel.

Ofte stillede spørgsmål

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev