22. mar 2021

Virksomheder og offentlige myndigheder skal fremadrettet registrere deres kameraer i centralt system

22. mar 2021
Det er blevet obligatorisk for virksomheder, offentlige myndigheder samt private aktører med særlig tilladelse at registrere i et centralt system, hvor de har videoovervågning. Det vil sige, at alle myndigheder, virksomheder og nogle private aktører skal sørge for at gå ind i dette system og få registreret deres kameraer.

Rent praktisk betyder det, at det fra den 15. marts 2021 er blevet obligatorisk for både virksomheder og offentlige myndigheder at registrere de kameraer, der overvåger gade, vej, plads eller lignende område, der benyttes til almindelig færdsel. 

Hvad er fristen for at registrere kameraer i det centrale system?

Frister for at registrere kameraer er følgende:

  • Tv-overvågning opsat inden d. 15. marts 2021 skal være registreret senest d. 29. marts 2021. 
  • Tv-overvågning opsat efter d. 15. marts 2021 skal være registreret senest 14 dage efter opsætning.

Det centrale system giver politiet et overblik over, hvor der er overvågningskameraer

Politiet får ikke direkte adgang til tv-overvågningen, når du registrerer et kamera.

Der er tale om, at politiet får et overblik over, hvor i landet der hænger overvågningskameraer, og hvem de skal kontakte for at få udleveret optagelserne, så de hurtigt kan sikre bevismateriale, hvis der er sket en forbrydelse i området.

Hvordan registrerer du et overvågningskamera i systemet?

Registreringen af kameraer foregår på www.politi.dk, hvor du ved brug af NemID registrerer, hvor der er opsat kameraer. Du skal som minimum foretage én registrering pr. adresse, hvor der findes overvågning.

Hvem er omfattet af reglerne?

Reglerne gælder både for virksomheder, offentlige myndigheder og nogle private aktører. Du kan læse mere i politiets nyhed om reglerne her

Har du spørgsmål til håndtering af videoovervågning?

Hvis du har spørgsmål til korrekt håndtering af videoovervågning og de nye regler om registreringen heraf, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her